Stranden IJmuiden aan Zee en Noordpier weer schoon genoeg voor de Blauwe Vlag

IJmuiderstrand.© Fokke Zaagsma

Van de redactie
Velsen

Na zes jaar mogen de stranden van IJmuiden aan Zee een Noordpier de Blauwe Vlag weer hijsen: de stranden zijn schoon, de waterkwaliteit is goed.

Op vrijdag 13 mei zal wethouder Bram Diepstraten de vlag in top hijsen. De gemeente Velsen is erg trots op de erkenning van de kwaliteit van de stranden.

„We investeren hier veel in, waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen op onze stranden weet met de Blauwe Vlag waar hij of zij aan toe is. We doen dit overigens niet alleen als gemeente. Ook de ondernemers en andere partners zetten zich volop in om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van onze mooie en schone stranden.”

(Tekst gaat door onder de foto)

IJmuiderstrand© Foto Fokke Zaagsma

De Blauwe Vlag wordt jaarlijks uitgereikt. dat doet de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Criteria waar stranden, en ook jachthavens aan moeten voldoen zijn onder meer schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Naast de stranden heeft de jachthaven Marina Seaport een Blauwe Vlag gekregen.

Ook omliggende stranden kregen de erkenning: strand Parnassia in Overveen, strand Kop Zeeweg/Bloemendaal aan Zee, Wijk aan Zee, Zandvoort Dorp en Gemeente Heemskerk. In totaal zijn in Nederland 189 Blauwe Vlaggen toegekend, aan 130 jachthavens en 59 stranden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen