Stil, was het tijdens twee jaar corona in Rigtershof. Nu klinkt er in het verzorgingshuis vrolijke muziek tijdens Afrikaanse feestweek. ’Heerlijk dat het weer kan’

Blije gezichten in Rigtershof, waar in het kader van de Afrikaanse feestweek een djembé workshop gegeven wordt.

Blije gezichten in Rigtershof, waar in het kader van de Afrikaanse feestweek een djembé workshop gegeven wordt.© Foto Marcel Rob

Judit de Redelijkheid
Grootebroek

Bij binnenkomst toont de vrolijk versierde gang al aan dat er iets ’anders dan anders’ is. En in de verte klinkt muziek. Een groep van ruim veertig bewoners maakt in Rigtershof plezier met trommel en tamboerijn. ,,Heerlijk dat dit weer kan.”

Het is een traditie om elk jaar een feestweek te organiseren. Steeds in een ander thema. En na twee jaar corona kan het eindelijk weer doorgaan in Rigtershof. Met groot plezier hees het personeel zich afgelopen maandag in vrolijk gekleurde Afrikaanse kledij. Want dat werelddeel staat dit keer centraal. ,,Met veel dans en muziek”, vertelt Leida Hauwert, die samen met Anja Wagemaker, Marlies Roozendaal, Pierre Oud, Heny Bielsma, Birgitta Zuijderhoudt en Carina Groot de feestcommissie vormt. ,,Dinsdag heeft er een dameskoor opgetreden dat Afrikaanse liedjes zingt. Heel kleurrijk.”

(Tekst gaat door onder de video)

Op woensdagmiddag is Drum4Fun naar de Omringlocatie gekomen voor een workshop djembé. Tafels vol instrumenten en allemaal blije koppies. ,,Heel leuk”, zegt Tine Kruidenier (86). ,,Helemaal omdat er zo lang niets georganiseerd kon worden.” Haar leeftijdsgenoot Truus Grooteman (’We zijn precies op dezelfde dag jarig’) knikt. ,,En we worden zo verwend”, zegt zij als er in de pauze een schaal bittergarnituur langsgaat. ,,Of het muziek maken lukt? Dat steekt niet zo nauw. Als we maar plezier hebben.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Ruim veertig bewoners doen mee aan de workshop.

Ruim veertig bewoners doen mee aan de workshop.© Foto Marcel Rob

Waar donderdag de nieuwste versie van The Lion King gezamenlijk bekeken wordt, staat er vrijdag nog een Afrikaanse bingo (’Met in plaats van getallen uitdrukkingen, geluiden en foto’s’) én een afsluitend diner op het programma. ,,En daarna gaat iedereen weer naar de kamer”, zegt Hauwert met een glimlach. ,,Moe, maar voldaan.”

Tine Kruidenier: ,,Heel leuk, helemaal omdat er zo lang niets georganiseerd kon worden.”

Tine Kruidenier: ,,Heel leuk, helemaal omdat er zo lang niets georganiseerd kon worden.”© Foto Marcel Rob

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen