Muziekschool Waterland viert zestigjarig bestaan in Purmaryn

Carel Craayenhof op het toneel van de Purmaryn.

Carel Craayenhof op het toneel van de Purmaryn.© Foto Pascal Fielmich

Van onze verslaggever
Purmerend

De Muziekschool Waterland in Purmerend is een van de weinige echte muziekscholen die er nog bestaan in Nederland. Afgelopen maandag vierde de Muziekschool, die sinds tien jaar muzieklessen verzorgt op scholen in Purmerend en buurgemeenten, het zestigjarig bestaan met een speciale thema-avond in theater de Purmaryn.

De feestelijke avond was specifiek gericht op leden van het college en de gemeenteraad van Purmerend, maar uiteraard ook op het onderwijs. Bandoneonist en Beemsterling Carel Kraayenhof was van de partij om de ’inspiratieavond’ muzikaal te omlijsten, samen met een ensemble van viooldocenten van de Muziekschool.

Ook wetenschapsjournalist Mark Mieras was uitgenodigd om de aanwezige partijen nog eens te herinneren aan de positieve effecten die bezig zijn met muziek hebben op een kind. Mieras is een groot pleitbezorger voor het gebruik van muziek in de les. Zo leren kinderen volgens Mieras beter te focussen door een instrument te bespelen of te zingen. Je bent dan immers nergens anders mee bezig. Muziek is volgens de gastspreker ook een nuttig hulpmiddel bij het leren van een nieuwe taal.

Lees ook: Er zijn nog maar twaalf echte muziekscholen in Nederland: Muziekschool Waterland houdt zich al zestig jaar staande

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.