S10, of S-10, hoe spreken we dat nou eigenlijk uit? De zangeres legt het zelf uit

S10 loopt over de turquoise loper bij openingsceremonie van het songfestival in Turijn.© Foto ANP/Sander Koning

Jaap Stiemer
Amsterdam

De artiestennaam van Stien den Hollander, S10, hoe spreken we die nou eigenlijk uit? De Nederlandse vertegenwoordigster van het Eurovisie Songfestival geeft het antwoord.

De artieste kwam op 8 november 2000 in het ziekenhuis in Hoorn ter wereld als Stien, genoemd naar haar overgrootmoeder.

,,Jaren geleden was ik verliefd op een skater en die heeft me mijn rappernaam gegeven’’, vertelt ze tijdens een persgesprek in Turijn, waar ze sinds vorige week is in aanloop naar het Songfestival.

,,Hij noemde me S10. Ik wilde ook skater zijn. Maar nadat ik op mijn kin was gevallen wilde ik dat niet meer. En ik was toen ook niet meer verliefd. Het is lang geleden, ik was dertien ofzo.’’

Die rappernaam gebruikte ze vanaf het moment dat ze op haar 17e muziek ging opnemen en uitbrengen. En die naam spreek je dus uit als ’es-tien’. De journalisten en presentatoren in Turijn zijn er nu en dan ook over in verwarring, en spreken haar naam op zijn Engels uit: Es-ten. Is dat dan fout?

Volgens de informatie die door de Nederlandse delegatie voor de internationale pers is verspreid niet: ’es-ten’ wordt daar zelfs als dé manier gepresenteerd om haar naam uit te spreken. Maar Stien houdt het bij ’es-tien’. Op z’n Nederlands dus, net als haar nummer ’De Diepte’ waarmee ze dinsdag in de have finale op het podium staat.

Lees ook: Kleine verschuiving bookmakers na openbare repetitie songfestival

Lees ook: Eerste beelden gedeeld van songfestivaloptreden S10

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen