Zelfs de meest ervaren speler van Pancratius had nog nooit zoiets meegemaakt als zondag tegen Schoten. De tegenstander werd verpulverd

Schoten-doelman Germain Ebbeling moest twaalf goals toestaan.© United Photos

Badhoevedorp

Schoten lijkt volgend seizoen weer derdeklasser te worden. De Haarlemmers werden van het kastje naar de muur gespeeld door Pancratius: 12-1.

Het rommelt al weken bij de Haarlemmers. Trainer Remko Hoek stapte op en ook zijn tijdelijke opvolger Samil Gungor gaat door uiteenlopende redenen de resterende wedstrijden niet begeleiden.

Zonder trainer op de bank werden de bezoekers helemaal van het veld gevaagd. Pancratius stond al met de rust met 8-0 voor. ,,Ik ben zelf nog niet heel lang trainer, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, keek Pancratius-trainer Danny Hijzelendoorn nog steeds verbaasd terug op het bizarre schouwspel. ,,Ik heb het ook nog aan ervaren spelers gevraagd en die hadden ook nog nooit met zo’n groot verschil gewonnen. Ik moet Schoten wel een compliment geven want de ploeg bleef zich keurig gedragen. Ik weet niet of ik dat zelf had gekund.”

Schoten lijkt in deze vorm rijp voor degradatie. Alleen Tristan Horn wist in de slotfase nog de 10-1 te scoren. Van een eretreffer was zeker geen sprake.

De Badhoevedorpers speelden in het eerste bedrijf geconcentreerd en stonden na zeventien minuten al met 4-0 voor. Diede Mentink maakte de eerste twee treffers. Dennis Dinkgreve en Ralf Fenne waren goed voor de 3-0 en 4-0.

Mentink maakte nog twee goals. Fenne was ook nog goed voor twee doelpunten en Riad Lilipaly schoot ook twee goals tegen de touwen. Thom Leenen en Giani Oosterhoff waren ieder goed voor één doelpunt.

Overige uitslagen: DONK - DIOS 5-1. Doelpunt DIOS: Nico Draijer. KDO - Bloemendaal 1-0.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen