Zlatko Pavicevic heeft het op zijn heupen tegen Bevo: ’Ik voel me gelukkig in Volendam’

Wessel Blokzijl haalt stijlvol uit op het doel van Bevo.

Wessel Blokzijl haalt stijlvol uit op het doel van Bevo.© Foto Erik Rietman

Bob van der Laan
Volendam

Voor Volendam gaat het vooralsnog van een leien dakje in de strijd om de landstitel. Dankzij een 40-31 overwinning werd Bevo voorlopig op achterstand gezet en gaat het samen met Aalsmeer aan de leiding.

Het beloofde zaterdag een spannende avond te gaan worden voor Volendam. De handballers kregen in de play-offs bezoek van nummer drie Bevo. De ploeg van Mark Ortega kreeg flink wat tegengas, maar hield de punten met een 40-31 overwinning in Volendam. „We zitten in een goede flow vanaf het begin van het seizoen tot waar we nu staan. Het gaat echt goed. Ik heb vandaag mooi handbal van ons gezien. De jongens communiceren met elkaar en handelen de dingen zelf af, het maakt dat mijn werk niet als een baan voelt. Het geeft me het gevoel dat ik een toeschouwer ben. Dat maakt het makkelijk”, aldus de coach.

Volendam leek een lastige avond tegemoet gaan, want vijf minuten na de start van de wedstrijd keek het tegen een 1-4 achterstand aan. Beide ploegen hielden het tempo hoog. Na het eerste kwartier stond de tussenstand van 10-10 op het scorebord. Het leek voor Volendam een keerpunt in de wedstrijd, want zes minuten later had het de voorsprong van 16-11 te pakken. Toch lieten de bezoekers uit Limburg zich niet zomaar wegspelen, waardoor de teams met een ruststand van 21-16 aan de thee gingen. „De eerste tien minuten moesten we het ritme vinden, dat onze verdediging later vond. We hebben na de rust enkele aanpassingen toegepast”, aldus Ortega, die aangaf dat zijn ploeg weet waartoe ze in staat zijn. „We hebben gesproken over het minimaliseren van risico’s, want we spelen niet met risico. We weten waar we goed in zijn en dat doen we goed. Als we dat goed doen, hebben we geen risico’s. Het doel is dus om andere teams in risicovolle posities en situaties te brengen.”

Na rust kwam Volendam sterk uit de kleedkamers. Vijftien minuten later leek de thuisploeg met een tussenstand van 32-24 de wedstrijd dan definitief naar zich toe te hebben getrokken. Ortega: „In de tweede helft oefenden ze druk uit. We beschermden onze voorsprong, dus dat was belangrijk. Dat is goed. Als teams zo opkomen, geeft dat ons veel ruimte, wat we soms benut hebben. Een kwartiertje zo spelen is heel moeilijk.”

Feest

Na het fluitsignaal barste het oranje gekleurde feest los. De ploeg heeft even om na te genieten, want zaterdag wacht alweer een confrontatie met Aalsmeer, dat gedeeld koploper is met Volendam. „Alle wedstrijden voelen als een must win. Zo benaderen we het ook iedere week, want we willen winnen. Nu betekenen alle overwinningen ook nog eens iets extra’s, maar nu moeten we onze plek in de top drie beschermen.”

Uitblinker

Uitblinker bij Volendam was Zlatko Pavicevic, die zijn contract met een jaar heeft verlengd. Het leek de Zweed extra kracht te geven, hij was topscorer met acht treffers. „Hij is hier graag en heeft als sporter een prima mentaliteit”, aldus Ortegea. Pavicevic kon het vinden in de woorden van zijn oefenmeester. „Het was een goede dag en ik voelde me gemotiveerd. Twee weken geleden was ik in Zweden, want ik miste wat dingen: wat mensen en thuis. Het is goed als je het momentum krijgt voor extra energie. Ik ben gelukkig hier in Volendam en ik voel mij gelukkig.”

handbal nl-league

VolendamBevo40-31

Scores Volendam: Pavicevic 8, Binderis 6, Bourget 5, Fofana 4, T. Roefs 4, Nagtegaal 3, Baijens 3, Geus 3. J. Roefs 2, Blokzijl 1, Pettersson 1.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen