Meer dan duizend pizza’s gebakken bij opening vernieuwde New York Pizza in Assendelft: 2500 euro naar KiKa

Even wachten, maar dan heb je er wel zes voor 12 euro.

Even wachten, maar dan heb je er wel zes voor 12 euro.© Foto Pascal Fielmich

Koos Reitsma
Assendelft

Na acht uur zaterdagavond neemt de drukte iets af, maar dan staat er nog steeds een rij, vooral jongeren, te wachten. Ruud de Vries heeft dan al ongeveer 900 pizza’s gebakken in zijn heropende filiaal van New York Pizza aan de Dorpsstraat in Assendelft.

Net iets meer pepperoni’s voor zijn gevoel dan margherita’s. Want meer smaken hebben ze vandaag niet bij dit filiaal. De pizza’s kunnen zaterdag tussen 12 en 22 uur voor 1,99 euro worden opgehaald. De helft van dat bedrag maakt De Vries straks over naar de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

De eigenaar van filialen in Alkmaar, Beverwijk, Heemskerk, Wormerveer en Assendelft, hoeft het zaterdag gelukkig niet in zijn eentje te doen. Hij krijgt hulp van onder meer hulp oud-werknemers die het goede doel een warm hart toedragen. In totaal twintig mannen en vrouwen komen vrijwillig bakken, bestellingen opnemen en afrekenen.

Lees ook: Ruud gaat honderden pizza’s bakken voor KiKa bij heropening van zijn New York Pizza Assendelft

Hartstikke dankbaar

,,Tussen vijf en zes uur vanmiddag stonden we hier met een stuk of twaalf mensen in de winkel te bakken en te helpen’’, zegt De Vries als het even wat rustiger is. ,,Ik ben ze hartstikke dankbaar.’’

De pizzabakker doneert ook een tientje per medewerker per uur. Samen met het geld voor de pizza’s - uiteindelijk meer dan duizend stuks - en de pot waarin klanten wat extra’s doneren, komt het totaalbedrag voor Stichting Kinderen Kankervrij op ongeveer 2500 euro.

De pizza’s waren bijna niet aan te slepen in Assendelft.

De pizza’s waren bijna niet aan te slepen in Assendelft.© Foto Pascal Fielmich

Thuisbezorgen

Evengoed kunnen inwoners van Assendelft die een pizza wilden laten thuisbezorgen op de actiezaterdag ook nog bij hem terecht. Daarvoor moeten ze dan contact opnemen met het filiaal in Wormerveer. Vanaf daar rijden de scooters naar Assendelft. In Wormerveer is keuze uit meer dan de twee - pepperoni en margherita - maar daar moeten de pizza’s vanzelfsprekend wel voor de gangbare prijs worden afgerekend.

Aanleiding voor het bakken van pizza’s voor 1,99 en de donatie aan KiKa is de heropening van het New York Pizza-filiaal in Assendelft. De afgelopen vier weken stonden daar in het teken van een grondige verbouwing.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen