ZAP pakt punt en had er zelfs meer uit kunnen halen tegen SEW 2

Cas Broxterman
Breezand

ZAP zou vooraf misschien getekend hebben voor een 31-31 gelijkspel tegen West Friesland/SEW 2. ,,Het werd uiteindelijk een punt dat twee punten hadden kunnen zijn”, zegt trainer Stefan Baars.

Een misser van zeven meter in de slotminuut zorgde dat er een remise op het scorebord stond. Wat eraan voorafging was een sterke tweede helft van ZAP waarin de ploeg het initiatief van SEW overnam. ,,We zagen in de eerste helft welke dingen er fout gingen: net niet scherp genoeg, net te weinig druk op hun aanval. We lieten ze te gemakkelijk tot een schot komen. Bij de rust hebben we de accenten gelegd op de dingen die nog niet goed gingen bij ons. In de tweede helft kropen we steeds dichterbij.”

Uiteindelijk nam ZAP na een 16-19 ruststand een 24-23 voorsprong via Selina Kooy. De uitblinkende aanvoerster vond zes keer het net, waar Carlien Smit dat zeven keer deed. Telkens kwam SEW weer op gelijke hoogte, ook toen ZAP tegen het eind van de wedstrijd op 31-29 stond. Met nog een minuut en zeven seconden op de klok was het 31-31.

,,Het bleef tot de laatste seconde spannend”, vertelt Baars. ,,Qua sfeer en beleving zat alles in deze wedstrijd. Er was veel publiek. Na de wedstrijd werd terecht gezegd dat we vooraf misschien hadden getekend voor een gelijkspel. We hadden eigenlijk meer verdiend. Als we zo blijven spelen, weet ik zeker dat we ook dinsdag tegen PSV een goed resultaat neer kunnen zetten.”

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen