Voorarrest van Egmonder (29) die verdacht wordt van moord of doodslag op Peter Langenberg met 90 dagen verlengd

Een van de laatste bekende beelden van Langenberg, hier stapt hij in de bus naar Egmond aan Zee.© Foto politie

Suzanne Rijnja
Egmond aan Zee

Het voorarrest van de Egmonder (29) die wordt verdacht van moord of doodslag op Alkmaarder Peter Langenberg is met negentig dagen verlengd. Dat meldt de Rechtbank Noord-Holland.

De raadkamer heeft hiertoe besloten. Die kan een bevel van gevangenhouding geven voor maximaal negentig dagen. Na deze periode moet de strafzaak voor de eerste keer bij de rechtbank komen.

De verdachte werd op 22 april aangehouden door de politie, vijf dagen nadat het ontblote en levensloze lichaam van Langenberg op eerste paasdag werd gevonden in de duinen ten noorden van Egmond aan Zee. De auto en bus van de verdachte zijn ook meegenomen.

De politie heeft twee maal een oproep gedaan in de hoop de kleding, kniebrace en rugzak van het slachtoffer terug te vinden. Voor zover bekend zijn de spullen nog altijd spoorloos.

Lees ook: Wie hield er niet van Peter, die levenloos werd aangetroffen in de duinen? Zijn collega’s van Hof van Schoorl zijn enorm aangeslagen: ’Hij was zéér lief, warm en zacht’

Lees ook: Inwoners en PWN verbaasd over ’mannenontmoetingsplek’ in Egmond, de plaats waar lichaam Peter Langenberg werd gevonden. ’Als er zoiets zou zijn, hadden we dat wel gehoord’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.