Andries Jonker stopt bij Telstar na teleurstellende voorlaatste plaats in eerste divisie

Andries Jonker stopt als trainer van Telstar.© Archieffoto

Milo Lambers en Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Trainer en technisch directeur Andries Jonker stopt na dit seizoen bij Telstar.

Dat liet hij vlak na de met 4-3 verloren uitwedstrijd bij Roda JC weten. Hij gaat niet in op het voorstel van Telstar dat hij donderdagochtend, nadat hij al enkele weken wachtte op een aanbieding van de clubleiding, ontving om nog door te gaan bij de club. Jonker had overigens zijn beslissing al genomen voor de nederlaag van vrijdagavond.

Jonker was sinds 2019 zowel trainer als technisch directeur van Telstar. Hij gaf donderdag nog aan het naar zijn zin te hebben in Velsen-Zuid en twee clubs al te hebben afgezegd. Maar uit de aanbieding en de door Telstar aangegeven koers sprak te weinig toekomstperspectief voor Jonker om door te gaan. ,,Telstar heeft de laagste begroting in het betaalde voetbal en als je weet dat clubs die om je heen staan meer budget gaan generen voor spelers dan zal je misschien ook iets moeten doen. Ik ben er trots op dat er de afgelopen seizoenen vijftien jongens een stap omhoog hebben kunnen maken. Natuurlijk zou het mooi zijn geweest als spelers als El Yakoubi, Benamar, Bronkhorst om er maar een paar te noemen er dit seizoen nog bij waren geweest. Maar zij hebben zich bij Telstar laten zien en verdiend een transfer afgedwongen.”

Bij Telstar was Jonker meer dan trainer van het eerste elftal. Mede onder zijn leiding als technisch directeur werd de club opgetuigd en voorzien van meerdere jeugdelftallen. Zijdelings had hij ook bemoeienis met de vrouwentak van Telstar.

Voor wat betreft de hoofdmacht kan de nieuwe trainer in ieder geval op zestien spelers rekenen die al zijn vastgelegd. Acht van hen stonden vrijdag in de basis tegen Roda JC. Twee anderen vielen in.

,,We trainen nog twee weken door en dan kunnen de jongens van 22 mei tot 28 juni op vakantie. Er is bewust voor een periode van vijf weken gekozen. Door alle corona perikelen kunnen ze wel een week extra gebruiken. Daarna komen ze terug maar zal ik er niet meer bij zijn. Ik heb echt drie prachtige jaren gehad bij Telstar. Maar ik wil omhoog, sneller dan Telstar kan. Dan moet je de conclusie trekken dat ik niet langer de juiste man op de juiste plaats ben. Zo voel ik het nu en daarom heb ik deze beslissing genomen.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen