Jong AZ verpest feestje van Almere City door grootste overwinning van het seizoen. Vertrekkende Dekkers pakt mooie bijrol

Theo Brinkman
Almere

Jong AZ heeft vrijdagavond het seizoen afgesloten met een onverwacht overtuigende overwinning. In Almere werd Almere City met maar liefst 3-0 verslagen.

Door de overwinning - de grootste van het seizoen - wipte Jong AZ zelfs nog over Almere City heen naar de dertiende plaats in de eindstand van de eerste divisie. ,,Een mooie afsluiting. Anders was het seizoen toch een beetje als een nachtkaars uitgegaan’’, zei de tevreden trainer Maarten Martens.

De doelpunten van Jong AZ werden gemaakt door Mexx Meerdink (0-1) en Mo Taabouni (0-2 en 0-3, waarvan de laatste uit een penalty).

Voor Almere City was de nederlaag een enorme domper. De club had nog een kans om zich te plaatsen voor de play-offs om promotie. Almere City moest dan zelf winnen van Jong AZ, en concurrent FC Eindhoven moest dan punten verspelen tegen FC Volendam.

Extra pijnlijk

Dat laatste leek lange tijd niet te gebeuren, want FC Eindhoven stond lang op voorsprong in Volendam. Maar in de slotfase kwam FC Volendam terug tot 2-2. Daarmee werd de nederlaag voor Almere City extra pijnlijk. Bij een overwinning op Jong AZ zou de club tenslotte alsnog naar de play-offs zijn gegaan.

Alle doelpunten van Jong AZ vielen in de tweede helft. Meerdink opende de score in de 68e minuut, toen hij net enkele minuten in het veld stond als invaller voor Jelle Duin. Meerdink scoorde na uitstekend voorbereidend werk van Zico Buurmeester.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Assist Dekkers

Even later schoof Taabouni de 0-2 binnen. Dit keer ging er een prima actie van Quinten Dekkers aan vooraf. De rechtsback uit Heiloo speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van AZ. Zijn aflopende contract is niet verlengd, zodat hij na acht jaar de club verlaat.

,,Dan is dit een mooie afsluiting’’, zegt Dekkers (21), die inviel voor de licht geblesseerde Robin Lathouwers. ,,Ik was blij dat ik er nog in kon. Ik heb dit seizoen maar drie wedstrijden gespeeld, dus als je dan in de laatste wedstrijd nog invalt en zo’n assist geeft is dat toch mooi.’’

In het laatste kwartier kreeg Jong AZ een penalty na een overtreding op Meerdink. De penalty werd overtuigend ingeschoten door Taabouni.

Alex Pastoor

Almere City-trainer Alex Pastoor was zwaar teleurgesteld over wat zijn elftal liet zien. ,,We hebben geloof ik één echte kans gehad en die ontstond nota bene door een uittrap van de keeper. Nee, dit was het niet. We hadden ons er veel van voorgesteld, maar het leek erop dat de spelers teveel bezig waren met wat het vanavond zou kunnen opleveren.’’

De 2-2 van concurrent FC Eindhoven maakte het nog erger. ,,Ja, de wond was er al, doordat we zelf onze eigen wedstrijd kansloos verloren, maar die 2-2 smeerde nog wel even extra zout in die wond.’’

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen