Volendam perst er op de valreep gelijkspel uit tegen Eindhoven

Richard Walraven
Volendam

Het ging niet van harte. Maar na een matig eerste uur wist Volendam er in de laatste competitiewedstrijd tegen Eindhoven toch nog een gelijkspel uit te slepen: 2-2. Het mocht de feestvreugde niet drukken, Volendam heeft de promotie immers al binnen.

Lees ook: FC Volendam viert vast een feestje vooruit na late gelijkmaker tegen Eindhoven

Het afscheid van Kevin Visser, Boy Deul, Alex Plat, Martijn Kaars en Mike Eerdhuijzen kreeg door de late puntendeling toch een beetje glans. Laatstgenoemde bleef overigens negentig minuten lang op de bank.

Wel mocht derde doelman Dion Vlak, die naar Spakenburg verhuist, in de slotfase zijn eerste minuten in Volendam-1 pakken. Omdat Volendam nauwelijks kansen wist te creëren, ging de topscorerstitel definitief aan de neus van Robert Mühren voorbij.

Lees ook: Drie broers voor dezelfde club in het profvoetbal. ’Da’s heel bijzonder’, zegt Dion Vlak

Vooral in de eerste helft was het ondermaats wat Volendam liet zien. Joey Sleegers zette Eindhoven al vroeg op voorsprong en het was aan doelman Filip Stankovic en een gebrek aan scherpte bij diezelfde Sleegers te danken dat het daar bij bleef.

Na rust pikte Sleegers alsnog zijn tweede doelpunt mee. Pas na de (fraaie) tegentreffer van Gaetano Oristanio zette Volendam nog even aan voor een offensief. Maar veel kansen leverde dat niet op. Dat Volendam bleef knokken voor een beter resultaat, werd in blessuretijd beloond met een treffer van Daryl van Mieghem.

Voor de supporters was dat reden na afloop massaal het veld te bestormen en hun sportieve helden op de schouders te nemen.

Scoreverloop: 6. Sleegers 0-1, 49. Sleegers 0-2, 61. Oristanio 1-2, 90+2. Van Mieghem 2-2.

FC Volendam: Stankovic (82. Vlak); James (15. Walid Ould-Chikh), Alex Plat (46. Visser), Mirani, Murkin; Oristanio (65. El Kadiri), Deul, Antonucci (73. Zeefuik); Van Mieghem, Mühren, Kaars (46. Van Duijl).

Eindhoven: Bertrams; Amevor, Peijnenburg, Bogaers; Verreth (46. Faber), Vermeulen, Dahlhaus (69. Seedorf), De Keersmaecker (54. Oostenbrink); Racz, Van der Sande (76. Ogenia), Sleegers (54. Van Rosmalen).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen