Tafeltennislegende Bettine Vriesekoop opent OldStars tafeltennis bij Noordkop

Bettine Vriesekoop geeft uitleg.© Foto aangeleverd

Van onze verslaggeefster
Den Helder

Oud-inwoner van Huisduinen en tafeltennislegende Bettine Vriesekoop opent donderdag 19 mei OldStars tafeltennis bij TTV Noordkop. De kick-off maakt deel uit van de Beweegweek voor Ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

Iedereen die geïnteresseerd is in tafeltennis kan vanaf donderdag 19 mei elke donderdag meedoen met OldStars tafeltennis bij TTV Noordkop. Bettine Vriesekoop verzorgt die dag de kick-off. De middag begint om 13.00 uur, de presentatie van de tafeltennisser is om 13.30 uur. Aansluitend geeft ze een training.

Hoogste niveau

Vriesekoop is ambassadeur van de Nederlandse Tafeltennisbond en oud-inwoner van Huisduinen. De tafeltennisser beoefende de sport van 1977 tot 2002 op het hoogste niveau. Zij heeft in die tijd heel veel prijzen gewonnen, waaronder veertien keer Nederlands kampioen in het dames enkelspel en twee keer Europees kampioen.

Bij OldStars tafeltennis bestaat een training uit een warming-up en verschillende beweegvormen. Tafeltennis is een onderdeel van de training. Zo werken de deelnemers via tafeltennis aan een betere balans en conditie. Naast de training is er tijd voor ontmoeten van andere mensen met een kopje koffie of thee.

Beweegbingo’s

Deze kick-off valt midden in de Vitaliteitspelen van het Nationaal Ouderenfonds. In deze week van 16 tot en met 20 mei staat sporten en bewegen voor en door ouderen centraal. Met een boordevol programma zijn er door heel Nederland beweegactiviteiten op sportverenigingen en bij woonzorgcentra. Van sportdagen tot beweegbingo’s.

De accommodatie van de tafeltennisvereniging is gevestigd op de eerste verdieping van de firma Oosterbeek aan de G. P. Blankmanstraat in De Schooten. De zaal is overigens sinds kort ook bereikbaar via de nieuwe traplift.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen