Homeruns RCH maken het verschil in ’derby’ tegen Pioniers

Werper Lochlan Southee (RCH) kreeg in zes innings slechts een punt tegen.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Monne Reitsma
Heemstede

In het seizoen 2009 stonden RCH en Hoofddorp voor de laatste keer tegenover elkaar in de hoofdklasse. Donderdag was er een weerzien op het hoogste niveau tussen de clubs die enige tijd een samenwerkingsverband hadden. RCH won met 5-1.

Na jaren van net niet promoveerde RCH-Pinguins afgelopen seizoen eindelijk naar de hoofdklasse en daarin deed de ’herintreder’ het de eerste weken zeker niet slecht met zeven overwinningen uit twaalf duels. Hoofddorp Pioniers overlegde voor de onderlinge tweestrijd van donderdag een stuk mindere cijfers met twee zeges en een gelijkspel in twaalf gespeelde wedstrijden. Daar kwam geen derde overwinning bij want RCH trok de winst donderdagavond naar zich toe.

In de vierde inning sloeg eerst Jesse Aussems de bal in het rechtsveld over de omheining. Ferd van Stekelenburg en Sebastiaan van der Horst volgden met doubles voordat ook Tilsalmy Melfor een homerun produceerde op het werpen van Benjamin Meyer. De voorsprong liep daardoor op naar 4-0.

Na zes innings prijkte een 5-1 stand op het scorebord van het Heemsteedse sportpark. Pioniers kon in de resterende drie slagbeurten die marge, ondanks twee honklopers in de laatste slagbeurt, niet meer verkleinen.

Na zes sterke innings van starter Lochlan Southee kwam reliever Finn Kragt de laatste drie slagbeurten ook goed door. RCH bezet na de zege nu de vierde plaats in de hoofdklasse.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen