Kleine verschuiving bookmakers na openbare repetitie songfestival

ANP Producties | Bron: ANP
Turijn

De start van de openbare repetities van het Eurovisie Songfestival heeft bij de wedkantoren nauwelijks voor verschuivingen gezorgd. De top tien was woensdag aan het einde van de middag ongewijzigd. Dat betekent dat de Nederlandse inzending S10 nog steeds op de negende plaats staat. Buiten de top tien zijn een paar landen een plekje gestegen of gedaald.

Doorgaans zorgen de openbare repetities en de daarop volgende halve finales voor flink wat verschuivingen omdat de act van een land in positieve of negatieve zin kan opvallen. In 2014 was dat bijvoorbeeld het geval bij The Common Linnets. Het liedje Calm After The Storm bungelde onderaan bij de bookmakers maar door de mooi in beeld gebrachte act en de vlekkeloze uitvoering schoot het nummer omhoog.

Woensdag kwamen veertien landen uit de eerste halve finale in actie. Op wat ultrakorte fragmentjes na was er eerder nog geen beeld vrijgegeven. Van de top tien verschenen alleen Oekraïne, Griekenland en Nederland op het podium.

Oekraïne is met de groep Kalush Orchestra nog altijd topfavoriet met inmiddels een winstkans van 43 procent. Italië staat op plaats twee met 13 procent, gevolgd door Zweden met 11 procent. Griekenland staat op de zesde plaats.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.