Zwembad De Wijzend in Zwaag dicht tot problemen met chloortoevoer zijn opgelost

Eric Molenaar
Zwaag

Openluchtzwembad De Wijzend in Zwaag is dinsdag gesloten wegens problemen met de chloortoevoer. Het hoopt donderdagmorgen weer open te kunnen.

Dinsdag werd volgens locatiemanager Jakko Jan Leeuwangh bij van de dagelijkse metingen geconstateerd dat het water een veel te te hoog chloorgehalte had en een te hoge zuurgraad. De chloorpompen bleken niet goed te werken. Besloten werd het zwembad gesloten te houden tot het probleem is verholpen.

Aanvankelijk was het vooruitzicht dat het zwembad woensdag 12 uur weer open kon, maar die hoop was ijdel. Woensdag werd tegen de avond alsnog bekendgemaakt dat de problemen leken te zijn verholpen en dat het zwembad onder voorbehoud donderdag weer is geopend.

Leeuwangh zei woensdag dat het water, nadat de chloorpompen waren uitgezet en waterstofperoxide toegevoegd, weer goed was maar dat was niet voldoende. ,,Het systeem draait niet en als de waarden weer te laag zijn moeten we alsnog dicht. Dus we nemen het zekere voor het onzekere en blijven dicht zo lang er geen duidelijkheid is.’’

De zwemmers die in De Wijzend niet terechtkonden, konden met hun Wijzendabonnement in De Waterhoorn terecht.

Het laatste nieuws over de situatie communiceert De Wijzend dat via de website, www.optisport.nl/wijzend.

Lees ook: Gaskosten zetten sommige zwembadexploitanten voor het blok. ’Moeten we dit willen, buitenbaden al in mei openen?’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen