Waarschuwingsschoten bij aanhouding man in Velsen-Zuid, achtervolging vanuit Overveen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

1 / 4
Internetredactie
Velsen-Zuid

Na een achtervolging heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige Castricummer aan kunnen houden op de Parkweg in Velsen-Zuid. De man wilde zich niet overgeven waarop de politie enkele waarschuwingsschoten heeft gelost en is er gebruik gemaakt van een taser.

De verdachte werd vanuit Overveen achtervolgd door de politie. Agenten gaven het voertuig op de Randweg N208 bij Velserbroek een stopteken. De bestuurder ging er vervolgens op hoge snelheid vandoor. Op de Rijksweg, vlak voor het kruispunt met de Amsterdamseweg, is hij achterop een andere wagen gereden, en kreeg een tik van een politiewagen.

De man vluchtte weg naar de oprijlanen van twee woningen, maar die liep dood. De politie zette het gebied af tot er een politiehond was. Ondanks de hond wilde de man zich niet overgeven waarop de politie enkele waarschuwingsschoten heeft gelost en is er gebruik gemaakt van een taser. Hierna gaf de man zich over.

Afgesloten

Ondertussen stond de Rijksweg vol met wagens van politie en Marechaussee plus een ambulance voor de bestuurder van de geraakte wagen. Deze persoon is ter plekke nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

De Rijksweg was afgesloten in beide richtingen. Verkeer vanuit Velserbroek moest keren en omrijden via Santpoort-Noord en Driehuis. Dit gold ook voor verkeer vanaf de andere kant.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

Speurhonden

De verkeersongevallenanalyse van de politie kwam naar de locatie voor onderzoek. Hierna kon een berger de wagens meenemen en de gemeente de weg schoonmaken. De locaties tussen de twee woningen was ook gedurende lange tijd afgesloten. Er is door meerdere speurhonden gezocht.

Het is onbekend of er iets is gevonden. In de auto van de verdacht zijn voor zover bekend geen vuurwapens aangetroffen.

Aan het begin van de avond trokken politieagenten ook al pistolen in Velsen-Zuid, maar dan in een andere situatie.

© Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen