Politie arresteert vier inzittenden van auto onder schot op Parkweg in Velsen-Zuid, verdachten ’mogelijk betrokken’ bij woninginbraak in IJmuiden

1 / 4
Internetredactie
VELSEN-ZUID

De politie heeft dinsdagavond rond half 8 ’s avonds vier inzittenden van een auto op de Parkweg in Velsen-Zuid gearresteerd, nadat agenten de vier verdachten onder schot hielden met een pistool. De politie verdenkt het viertal van mogelijke betrokkenheid bij een woninginbraak in IJmuiden.

Politieagenten hebben de Parkweg gedeeltelijk afgesloten om de vier inzittenden van het voertuig tegen te houden. De verdachten zijn uiteindelijk aangehouden na een ’uitpraatprocedure’, een procedure die door de politie gevolgd wordt als er een sterk vermoeden ontstaat dat iemand een (nep)vuurwapen bij zich draagt. Of de vier inzittenden ook vuurwapens bij zich droegen, is nog onbekend.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de vier verdachten „onder schot” zijn aangehouden als onderdeel van de uitpraatprocedure. Zij zitten nog vast. Mogelijk zijn zij betrokken bij een woninginbraak in IJmuiden. „Hun verdere betrokkenheid zal worden onderzocht. De verdachten worden gehoord”, aldus een woordvoerder van de politie. „In het kader van de veiligheid van de verdachten en onze medewerkers” wil de woordvoerder verder nog geen uitspraken doen over de zaak.

Een groot aantal agenten was ingezet bij de arrestatie. Een berger heeft het voertuig waarin de verdachten reden weggesleept.

Kort na middernacht moesten politieagenten opnieuw hun wapens trekken in Velsen-Zuid.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen