Platform moet belangen van omwonenden van horecazaken in Dijk en Waard gaan behartigen

In Heerhugowaard zijn de terrassen nu nog langer open dan in het voormalige Langedijk.© Archieffoto ANP/Robin van Lonkhuijsen

Roel van Leeuwen
Sint Pancras

Het Platform Omwonenden Horeca dat onlangs is opgericht, gaat de belangen behartigen van inwoners van Dijk en Waard die in de nabijheid van horecazaken wonen.

Rob Planken uit Sint Pancras is één van de initiatiefnemers. Hij was in het verleden ook betrokken bij het Platform Horecaburen dat in de voormalige gemeente Langedijk aanschoof bij overleg tussen de gemeente en de horeca.

Volgens Planken hebben zich na een oproep in de lokale media voldoende inwoners aangemeld die hun belangen via het Platform Omwonenden Horeca behartigd wensen, zodat dit burgerinitiatief bekend kan worden gemaakt bij de gemeenteraad van Dijk en Waard en het college van burgemeester en wethouders.

Openingstijden

Aanleiding voor de oprichting is het feit dat er plannen zijn om in heel Dijk en Waard dezelfde regels voor de horeca gaan gelden. Nu zijn er ruimere openingstijden voor horecazaken en de terrassen in Heerhugowaard. Bewoners in het voormalige Langedijk vrezen hierdoor meer overlast te gaan ondervinden van de horeca. De gemeente beraadt zich na enkele informatieavonden, waarbij veel kritiek werd geuit, over hoe de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening eruit moet komen te zien.

De komende tijd zal het platform proberen nog meer belanghebbenden aan zich te binden en een adequaat verenigingsbestuur te vormen.

Voor meer info: info@omwonendenhoreca.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.