Texel hapt toe op moment dat Vesdo is moegestreden

Cas Broxterman
Den Burg

De vorige ontmoeting tussen Texel ’94 en Vesdo eindigde nog in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg van toen. De drie punten bleven deze keer overtuigend op het eiland, 4-0.

Het grote verschil met toen? ,,Thuis speelt Vesdo op een klein en hobbelig veld. Nu op een groot kunstgrasveld. Wij zagen het zo: dan kunnen wij iets meer de bal laten lopen, zodat zij in de slotfase tekort komen. Dat klopt ook wel als je naar het wedstrijdbeeld kijkt”, vindt Texel-trainer Ben de Visser. Texel pakte al vroeg een 1-0 voorsprong en bouwde die in de laatste twintig minuten uit naar een ruime zege.

,,Het liep gewoon niet vandaag”, concludeert Vesdo-trainer Niels Kolb. ,,Texel was de hele wedstrijd de bovenliggende partij, al hebben wij nog lang mee kunnen lopen. Uiteindelijk was de pijp leeg op het moment dat Texel begon met scoren. Ik denk dat onze tegenstander veel voordeel trekt uit het feit dat er daar op kunstgras wordt gespeeld.”

De Visser kijkt terug op een ’leuke voetbalmiddag in een uitverkocht huis’. Het was druk langs de lijn, wil hij er maar mee zeggen. En het publiek is prima vermaakt met vier doelpunten van de gastheer.

,,Ik vond dat we heel aardig voetbalden. We zijn niet in gevaar geweest, op een paar aanvallen na. Uiteindelijk moet je nog wel scoren, maar het is mooi dat ons dat is gelukt. De gezichten op Texel staan gelukkig weer positief.”

De afgelopen weken werden er her en der immers punten gemorst. Nu staat Texel ’94 vijf punten los op nummer zes Vesdo. Ook voor de Schagerbruggers is een ommekeer welkom. Kolb: ,,We krijgen nu weer een wat lichter programma waarin ik hoop dat we punten pakken.”

Texel ’94 - Vesdo: 4-0 (1-0).

Doelpunten Texel ’94: Arends, Grisnigt, Nieboer, Roeper.

Dirkshorn - Duinrand S: 3-1 (1-1).

Doelpunten Dirkshorn: Gootjes, Franssen, Peperkamp.

Oosterend - Geel Zwart: 1-2 (0-0).

Doelpunt Oosterend: Wesselman.

Doelpunten Geel Zwart: Bleijendaal en Ambuul.

VZV - De Koog: 1-1 (1-1)

Doelpunt VZV: Qebayli.

Doelpunt De Koog: Stobbelaar.

Sint Boys - Schagen United: 1-6 (0-3).

Doelpunt Sint Boys: Knol.

Doelpunten Schagen United: Wardenaar (4), Klein, Schouwvlieger.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen