Vrone/Berdos zet weer flinke stap richting eredivisie handbal

Sint Pancras

Er zijn nog acht duels te gaan, maar het begint er inmiddels wel heel positief uit te zien voor Vrone/Berdos. De combiploeg was zelf met 27-19 te sterk voor Artemis’12 en zag achtervolgers Quintus 2 en PSV allebei verliezen, waardoor het gat nu zes punten is.

,,Het moet ook echt wel heel raar lopen, willen we het nog uit handen geven”, sprak coach Dion Ferdinandus duidelijke taal. ,,Zeker als we zo sterk blijven spelen als in deze wedstrijd.” De fusieclub uit Doetinchem houdt van snel spel. ,,En wij ook, dus dat was gunstig.”

Artemis gaf aardig tegenstand, maar uiteindelijk niet opgewassen tegen de prima spelende thuisploeg. ,,We bleven de hele wedstrijd heel geconcentreerd spelen en waren heel scherp in de dekking.” Halverwege was de voorsprong al zes treffers. ,,En een dip in de tweede helft bleef uit. We waren ook na rust heel degelijk en zijn dan ook geen moment in gevaar geweest.”

Volgende week kan het bij winst bij PSV een nieuwe flinke stap richting de titel zetten. De trainer zal er in de eredivisie in ieder geval weer bij zijn, want hij verlengde deze week zijn contract.

Scores Vrone/Berdos: Ruijter 10, Dekker 4, Jacobs 4, Blokdijk 2, Joep Kenter 2, Jorden Verduin 2, Gijtenbeek 1, Jos Kenter 1, Tom Verduin 1.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen