Politie pakt verdachte van aanranding meisje op na zoekactie in Hoorn

© GLOCALmedia

1 / 2
Internetredactie
Hoorn

Een 46-jarige man uit Hoorn is zondagavond aangehouden in de omgeving van de Huesmolen in Hoorn. Hij wordt ervan verdacht eerder op de avond een minderjarig meisje te hebben aangerand.

Dat meldt een woordvoerder van de politie. Na de aanranding, die rond 18.15 uur plaatsvond in het parkje bij de Zwaagmergouw/Berkmergouw (Ballenbrug), was de man gevlucht, waarop de politie in de wijk Risdam een zoekactie startte. Er ging een melding uit via Burgernet met het signalement van de man.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo’n 40 minuten later is de verdachte gevonden, bevestigt de woordvoerder. Hij is opgepakt en zit nog vast.

Het slachtoffer is naar het bureau gebracht voor slachtofferhulp. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en wil daar - ook in verband met de minderjarigheid van het meisje - niet nader op ingaan.

Op Facebook heeft de politie maandagmorgen vroeg een oproep gedaan met de vraag of twee kinderen van ongeveer 12 jaar oud zich willen melden, die agenten zondagavond in de omgeving Torenstraat/Poortwachter hebben gesproken. De jongen (donker haar, zwart t-shirt) en het meisje (lang donkerblond haar) hadden volgens de politie een waardevolle aanvulling op het signalement, maar hun gegevens zijn niet genoteerd.

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen