Titelverdediger Olympia Haarlem dendert door en rekent ook af met Onze Gezellen

Machteld Rector (Olympia Haarlem) tikt honkloopster Desiree Adriaansz uit.© Foto United Photos/Rob van Wieringen

Rob Spierenburg
Haarlem

Titelverdediger Olympia Haarlem heeft ook duels nummer zeven en acht gewonnen. In Schalkwijk moest Onze Gezellen er met 11-5 en 5-1 aan geloven.

Aanstaande zaterdag krijgt de ploeg van coach Stanley Doney een eerste echte examen voor de kiezen als het sterke Tex Town Tigers naar Haarlem komt. In de finale van het Jan de Wit toernooi was Olympia overigens nog een maatje te groot voor het softbalbolwerk uit Enschede.

In afwachting van de hernieuwde inzetbaarheid van pitcher Alison Spinas Valainis, moeten de werpsters van Olympia Haarlem het vooralsnog met zijn drieën zien te redden. Lisa Hop en Mariëlle Vleugels hoeven zich niet te forceren aangezien Jessie van Aalst haar oude passie weer heeft opgepakt en naast haar inbreng in het outfield en als gedegen slagvrouw ook als pitcher in stelling kan worden gebracht.

,,Heel fijn dat Mariëlle en ik er momenteel niet alleen voor staan’’, zegt pitcher Lisa Hop over de inbreng van Van Aalst. ,,En ze doet het nog hartstikke goed ook.’’ Dat laatste geldt zeker ook voor Hop. De international steekt in een prima vorm. Ongetwijfeld het gevolg van de bomvolle weken die voor het tweede jaar op rij nagenoeg volledig in het teken staan van softbal.

Naast haar masterstudie aan de TU Delft is de softbal-allrounder vier ochtenden per week met Oranje in de weer. Zij traint op donderdagavonden met Olympia Haarlem en speelt haar wedstrijden bij twee hoofdklassers: Olympia Haarlem bij de vrouwen; Vlaardingen Holy bij de mannen.

Bij de Vlaardingse heren beperkt Hop zich in de regel tot het slaan en de werkzaamheden in het outfield. ,,Bij de mannen krijg je hardere pitching tegen. Dus ondervind je meer weerstand. Vanuit Oranje wordt zeer gestimuleerd om die wedstrijden te spelen. Ik doe het trouwens graag. Ik speel de duels bij Vlaardingen Holy op vrijdagavond. Alleen als ik de volgende dag niet in actie hoef te komen met Olympia, wordt ik bij de mannen ook als pitcher ingezet.’’

Niet zo nadrukkelijk als afgelopen woensdag tegen Roef (in het eerste duel miste Hop op een haar na een perfect game), was de Zuid-Hollandse in de dubbel tegen Onze Gezellen opnieuw sterk bezig. Hop was in de twee wedstrijden in totaal zes innings actief. Daarin kreeg zij vijf hits te slikken en realiseerde zij dertien maal drie slag.

Brenda Beers nam in het eerste duel namens Olympia een grand-slam homerun voor haar rekening. Wellicht nog opmerkelijker in dat duel was het optreden van Britt Amersfoort.

Om speelgerechtigd te zijn moet zij voor 16 juli in actie zijn gekomen. En daar stond Amersfoort in het rechtsveld. Ruim vijf maanden zwanger en dus liever geen bal haar kant uit. Die kwam er ook niet. Later in het seizoen hoopt de kersverse moeder opnieuw in actie te komen voor Olympia Haarlem.

Op het Noordersportpark kwam Sparks in actie tegen Tex Town Tigers. Beide duels gingen voor de Haarlemsen verloren: 4-11 en 4-13.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen