Uit verloor RCH met 6-1 van Aalsmeer. Deze zondag nam het revanche

Simon Luybé
Heemstede

Na weken vol onrust wist RCH eindelijk weer eens te winnen. Thuis tegen Aalsmeer werd met 2-0 gewonnen.

Door dit resultaat werd de laatste plaats weer overgedaan aan Aalsmeer. Al wordt het nog een helse klus om degradatie te ontlopen.

Een levensgroot verschil met dorpsgenoot HBC, dat op het punt staat te promoveren naar de eerste klasse. Wie kent er nog de derby’s uit vervlogen tijden. ,,Er gebeurde altijd wat. Maar er was ook vandalisme. De netten werden doorgeknipt en de reclameborden bespoten. Die werden later door bestuursleden van RCH schoongemaakt”, weet HBC-voorzitter uit die tijd Rob Roomeijer zich nog te herinneren.

RCH verloor laatst met 6-1 van Aalsmeer maar door treffers van Rafael Dantas Camargo en Jeffrey Allotey werd die schande in Heemstede weggewist. ,,In Aalsmeer kreeg een speler rood. Daarna ging alles fout”, vertelde Tycho van Wel. De aanvaller was een van de weinige die niet vertrok na de trainerswissel Ntinoudis voor Simsek. Maar na zondag stapt ook Van Wel op.

,,Ik zit de laatste tijd op de bank. Vandaag mocht ik tien minuten voor tijd invallen maar heb bedankt. Heb het netjes verteld tegen de clubleiding en die begrepen het wel.”

Overige uitslag:

Ilpendam – Zwanenburg 2-0

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen