Wijkertunnel in mei enkele weekenden afgesloten voor werkzaamheden, omrijden via Alkmaar en Rottepolderplein

De Wijkertunnel is in mei regelmatig een weekend dicht.

De Wijkertunnel is in mei regelmatig een weekend dicht.© archieffoto united photos/toussaint kluiters

Van onze verslaggever
Velsen-Zuid

In verband met werkzaamheden aan de Wijkertunnel zijn er de komende maand afsluitingen tussen knooppunt Velsen en knooppunt Beverwijk. De reistijd kan door omleidingen oplopen tot een half uur.

In het weekend van vrijdag 6 (21 uur) tot en met maandag 9 mei (5 uur) is de tunnel dicht omdat Boskalis nieuw asfalt legt tussen de knooppunten Velsen en Beverwijk. Het verkeer wordt omgeleid via de A22 en de Velsertunnel.

Verkeer tussen Haarlem en Alkmaar kan ook rijden via de N8/A8/A10/A5. De toerit vanuit Velsen-Noord richting Haarlem (A22) is dicht.

Verkeer moet eerst richting Alkmaar en dan keren bij afrit 9 (Heemskerk). Verkeer vanuit Beverwijk-Oost richting Haarlem wordt omgeleid via de A9 richting Alkmaar.

De toeritten van de N202 en de A208 zijn afgesloten. Verkeer uit Velsen en Haarlem in de richting van Alkmaar moet omreizen via het Rottepolderplein.

Van vrijdag 13 mei 21 uur tot en met zondag 15 mei 7 uur is de Wijkertunnel afgesloten in de richting van Haarlem.

De toerit A22 vanuit Velsen-Noord is dicht. Verkeer wordt omgeleid via Alkmaar. Zaterdag 14 mei om 21 uur tot en met maandag 16 mei 5 uur is de andere tunnelbuis geslote, evenals de toeritten vanaf N202 en A208.

Verkeer van zuid naar noord moet rijden via het Rottepolderplein. Dit weekend worden de voegovergangen in de Wijkertunnel vernieuwd.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen