Nieuwe huisbaas voor 778 huurders in Muiden en Muiderberg. Het Gooi en Omstreken neemt woningen over van collega Ymere

In Muiden en Muiderberg heeft Het Gooi en Omstreken er nu 778 woningen bij.© foto Het Gooi en Omstreken

Susanne van Velzen
Muiden/Muiderberg

De bewoners van 778 huurwoningen in Muiden en Muiderberg hebben een nieuwe huisbaas. Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken heeft de woningen vrijdag overgenomen van collega-corporatie Ymere.

De bewoners hebben een welkomstpakket ontvangen van de nieuwe verhuurder. Vanaf nu kunnen ze met al hun vragen bij hun nieuwe verhuurder terecht. Voorzitter directieraad van Ymere Erik Gerritsen geeft aan dat zijn corporatie de portefeuille graag wilde overdragen aan een andere woningcorporatie die al actief is in Gooise Meren. Door deze verkoop kan Ymere zich meer concentreren op de volkshuisvestelijke opgave in haar kerngebied. Hij ziet in Het Gooi en Omstreken een actieve en betrokken opvolger.

Maarten van Gessel, directeur-bestuurder van Het Gooi en Omstreken, kijkt ernaar uit om de nieuwe bewoners te mogen verwelkomen. ,,Wij zijn blij dat we met deze aankoop de woningen van Ymere zoveel mogelijk voor de volkshuisvesting in Gooise Meren kunnen behouden. De woningen in Muiden en Muiderberg sluiten goed aan op ons overige bezit in Gooise Meren en het nieuwbouwproject De Ankerplaats aan Het Anker in Muiden.”

Het Gooi en Omstreken organiseert voor alle nieuwe huurders uit Muiden en Muiderberg twee inloopbijeenkomsten. Er zijn dan onder andere een wijkbeheerder, verhuurmakelaar, woonconsulent en duurzaamheidsadviseur aanwezig om antwoord te geven op vragen over leefbaarheid, woonzaken, overlast en duurzaamheid. Verder is er een wooncoach aanwezig. Deze helpt huurders van 65 jaar en ouder met vragen over aanpassingen in huis, zorg en welzijn en een eventuele verhuiswens. Ook zijn energiecoöperatie WattNu, huurdersorganisatie HGO en huurdersvereniging WMM aanwezig.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen