Tenissser Tallon Griekspoor hervat training: ’Ik had veel pijn en heb slecht geslapen’

Tallon Griekspoor.© ANP

Van onze verslaggever
Nieuw-Vennep

Na drie uiterst vervelende weken hervat Tallon Griekspoor vrijdag zijn trainingen op de tennisbaan. De Nederlandse nummer 56 van de wereldranglijst kampt sinds zijn deelname aan het toernooi in Monte Carlo (begin deze maand) met nekproblemen. „Ik heb veel pijn gehad en slecht geslapen.”

Samen met Botic van de Zandschulp stormde Griekspoor eind vorig jaar de top honderd binnen. Daardoor kreeg ook hij de mogelijkheid om aan de toernooien met de beste spelers van de wereld mee te doen en dat bleek in de afgelopen maanden een harde leerschool.

Griekspoor verloor vaak in de openingsronde, al overleefde hij bij het ABN Amro-toernooi de eerste schifting. Maar tijdens de tegenvallende hardcourtevenementen vestigde Griekspoor zijn hoop op de graveltoernooien in het voorjaar. Op die ondergrond kan hij immers goed uit de voeten.

In Monte Carlo ging het echter in de eerste ronde helemaal mis. Het verlies tegen de Spanjaard Albert Ramos-Viñolas was zo erg nog niet, maar de blessure die Griekspoor opliep wel.

„Mijn nek zat helemaal vast en ik heb drie weken niet kunnen tennissen. Op de scans zag alles er goed uit, maar het herstel duurde lang, want ik had gewoon rust nodig. Gelukkig staat nu de eerste tennistraining weer gepland.”

De 25-jarige Nieuw-Venneper hoopt volgende week zaterdag zijn rentree te maken bij kwalificaties van het toernooi in Rome. „Daarna kan ik nog meedoen aan een toernooi in Genève en dan hoop ik klaar te zijn voor Roland Garros.”

Van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp vergaat het beter dan zijn landgenoot; die verzekerde zich van een plek in de kwartfinales van het ATP-toernooi van München. De als achtste geplaatste Van de Zandschulp had weinig problemen om zich te ontdoen van qualifier Egor Gerasimov uit Wit-Rusland: 6-2, 6-3.

Hij stuit nu op de als tweede geplaatste Noor Casper Ruud, tegen wie hij stuntte op de US Open, vorig jaar september zijn doorbraaktoernooi.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen