Spectaculaire demonstratie met SAR-helikopter tijdens Reddingbootdag 2022 in Enkhuizen

Demonstratie met de SAR helikopter: het kan weer zaterdag.

Demonstratie met de SAR helikopter: het kan weer zaterdag.© foto KNRM

Een enerverend tochtje met de reddingsboot tijdens de open dag.

Een enerverend tochtje met de reddingsboot tijdens de open dag.© foto knrm

Belangstellenden varen mee op de reddingsboot.

Belangstellenden varen mee op de reddingsboot.© foto knrm

1 / 3
Tanja Koopen
Enkhuizen/Hoorn

Of het nu door de lucht is met de SAR-helikopter of over het water met de snelle boten, als er gered moet worden staan de hulpverleners klaar.

Zaterdag 30 april zetten 45 reddingsstations van de KNRM hun deuren open voor publiek. Ook in Andijk, Medemblik, Wijdenes, Hoorn en in Enkhuizen. Wie dat wil kan kennismaken met het reddingswerk, de vrijwilligers en al het materieel.

Er zijn demonstraties aan de wal en in het water, rondleidingen, je kunt zelf rondkijken, meevaren én uiteraard lid worden. Want van donateurs moeten de reddingsstations het tijdens hun werk hebben. Overigens is het aantal passagiers op de boot beperkt, dus garantie dat er plek is hebben bezoekers deze dag niet. Van 10 tot 16 uur is iedereen welkom. In Enkhuizen staat tussen 11 en 12 uur een spectaculaire demonstratie met de SAR helikopter op het programma. Deze helikopter verzorgt net voor 11 uur een ’fly by’ in Andijk, waarbij het publiek dat op de dijk staat hem bijna kan aanraken.

Vrijwilligers

De 1300 vrijwilligers is waar de KNRM op draait, 24 uur per dag. Reddingbootdag is het moment om de donateurs te bedanken. Dus maakt, wie zich op 30 april bij de reddingsstations in Enkhuizen of Andijk meldt als nieuwe donateur, kans op een meet & greet met de redders van het station en een uniek kijkje achter de schermen op oefenavond.

Bij het station van Andijk zijn ook demonstraties van reddingsbrigade De Streek. Er staat een springkussen voor de kleintjes en een brandblushuisje. In Enkhuizen ligt het reddingsvlot Experience te wachten, is er een speurtocht en kleurplaten voor de kids.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen