Twee bakkersfamilies verbonden door het noodlot. Dunselman neemt Bakkerij Bellis in Hippolytushoef over

Bakkerij Bellis in Hippolytushoef.

Bakkerij Bellis in Hippolytushoef.© Cyclomedia

Casper Duin
Hippolytushoef

In de bakkersfamilies Bellis en Dunselman sloeg eind vorig jaar het noodlot keihard toe. Met de overname van de zaak in Hippolytushoef door het Helderse familiebedrijf wordt ’het werk van Edwin én Marieke nu voortgezet’.

Vanaf 4 juli volgt Bakkerij Dunselman, Bakkerij Bellis in Hippolytushoef op. Na het overlijden van Edwin Bellis in november 2021 werd het bedrijf gerund door zijn partner Audry. Om de continuïteit van de bakker op Wieringen te waarborgen, is begin dit jaar de zoektocht gestart naar een geschikte opvolger. Audry en medewerkers hebben in Bakkerij Dunselman de perfecte match gevonden.

In beide bakkersfamilies sloeg eind vorig jaar het noodlot toe. Een maand voor het overlijden van Marieke Dunselman overleed Edwin Bellis, de bakker die sinds 2000 eigenaar was van de bakkerij in Hippolytushoef. Audry zegt: ,,Het eerste contact met bakkerij Dunselman voelde als warm en vertrouwd. En dat het leven ons op dezelfde manier bij elkaar heeft gebracht is zeer verdrietig, maar tegelijkertijd ook mooi. Het werk van Edwin én Marieke wordt nu voortgezet.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

De vorig jaar overleden Edwin Bellis.

De vorig jaar overleden Edwin Bellis.© Privé-foto

Om de overgang naar 4 juli zo soepel mogelijk te laten verlopen worden de komende twee maanden stapsgewijs diverse veranderingen doorgevoerd. Een belangrijke wijziging is dat vanaf maandag 2 mei een groot deel van het brood gebakken en geleverd wordt door Dunselman. De reden hiervan is dat de personele bezetting bij Bellis het niet toelaat alles in Hippolytushoef te produceren.

Van 27 tot en met 2 juli is de winkel op Wieringen gesloten. In deze week gaat het winkelpersoneel van Bakkerij Bellis ’op stage’ in Den Helder en wordt de winkel aangepast naar de uitstraling van bakkerij Dunselman.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.