Oranjecomité blij met De Paus

Jordy (8) en zijn neefje Sam Degeling (5) bij het schieten in Lujebroek, laatste onderdeel van de vossenjacht.© Foto Mediahuis/Leo Blank

Leo Blank
Lutjebroek

Oranjecomité Lutjebroek is blij dat de festiviteiten op Koningsdag gehouden kunnen worden op het parkeertrein achter café De Paus.

Het plein tegenover dorpshuis De Wurf ligt misschien centraler in het dorp, volgens comitévoorzitter Klaas Buijsman zouden coronaregels daar amper meer te volgen zijn. Daar heeft hij achter de horecazaak, waarmee prima wordt samengewerkt, veel minder last van.

De buitenactiviteiten, waar onder meer als laatste onderdeel van de vossenjacht geschoten kan worden, stoppen om acht uur ’s avonds. Daarna verplaatsen de festiviteiten zich naar binnen. Ditmaal is het ochtendprogramma voor de jongste jeugd geschrapt. Wél werden een tocht met versierde fietsen gehouden en dus de vossenjacht waar dik honderd kinderen aan meededen.

Het zonnetje straalt rond twee uur. Dat geldt ook voor de trotse voorzitter: „Twee jaar online Koningsdag hadden we samen wel gehad. Dat kan de sfeer van een echt feest nooit en te nimmer benaderen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen