Rodeostier en springkussen in trek op Koningsdag bij Roode Leeuw in Venhuizen

Dex, Lola en Mika (vlnr) met hun zelfgebouwde en versierde feestwagen.© Foto Mediahuis/Leo Blank

Het springkussen in Venhuizen is populair.© Foto Mediahuis/Leo Blank

Jouke Wiltenburg (l) en Jeroen Laan van het Oranje comité Venhuizen testen de rodeostier.© Foto Jan Mulder

1 / 3
Leo Blank
Venhuizen

Koningsdag speelt zich in Venhuizen op deze dag af in en rond de Roode Leeuw. Hier moet je zijn voor de fietspuzzeltocht, de hooibalenstormbaan of een rit op de rodeostier, zo weet de jeugd maar al te goed.

Begin van de middag loopt het publiek in steeds grotere getale het feestterrein bij De Roode Leeuw op. Vooral de rodeo is, zoals op iedere Koningsdag, een goede publiekstrekker. Maar ook voor de limonadekoe staat al een korte rij van dorstige kinderen. Inmiddels komen ook de eerste deelnemers van de puzzelfietstocht weer terug als het feest tot leven komt.

Patric de Vries uit Westwoud komt tot de ontdekking dat hij eerder van de stier kukelt dan zijn twaalfjarige zoon Bart. Diens vriendjes Arie Oud en Vince Vreeker zijn ook niet weg te slaan van het paard dat geregeld op hol slaat.

Aan de rand van het feestterrein rijden Lola Degeling (11) met haar broertje Mika (8) en diens vriendje Dex Klaij (9) rond in een zelfversierde kar waarop op de zijkant het woord KLEUR is te lezen. ,,Hebben we helemaal zelf gemaakt. Voor kermis, carnaval én Koningsdag.”

Treintje rijden in Venhuizen.© Foto Mediahuis/Leo Blank

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen