Koninklijke erepenning voor vrouwenkoor DZKO uit Oosthuizen

Burgemeester Lieke Sievers (links) heeft de erepenning even daarvoor aan Margriet Vliegen gegeven.© Foto Pascal Fielmich

Margriet Vliegen showt de penning aan de andere leden.© Foto Pascal Fielmich

1 / 2
van onze verslaggever
Oosthuizen

Het vrouwenkoor DZKO is zaterdag onderscheiden met een Koninklijke erepenning.

Alleen de Koning kan de erepenning toekennen. De penning wordt verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen met ene speciale staat van dienst. Burgemeester Lieke Sievers gaf de penning tijdens het jubileumfeest zaterdag in de MFA de Groote Molen in Oosthuizen.

De Koninklijke erepenning is toegekend aan het Dames Zangkoor Oosthuizen (DZKO) vanwege het 100-jarig bestaan. De oprichtingsdatum was 14 december 1921, maar als gevolg van de covid-beperkingen was het koor nu pas in de gelegenheid het eeuwfeest te vieren.

Lees ook: Honderd jaar vrouwenkoor DZKO: van een start met kennelijk vier mannelijke leden via oefenen bij brandende turf in de oorlog tot zingen met Zoom

Het koor is het enige officiële koor in de gemeente met alleen vrouwelijke leden en telt ruim dertig leden in alle leeftijden. Tevens heeft het koor een vrouwelijke dirigente en pianiste. Het repertoire is musical, pop, jazz, country, maar ook klassiekere nummers vanaf 1950 tot heden.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.