Geslaagd weekend voor FC Marlène dat na FCK/De Hommel ook HV/Veerhuys klopt in de Waardergolf

Aram Hakapov doet namens HV/Veerhuys een poging Younes Daari af te stoppen.© Foto Martin de Haan

Teun Vermeij
Heerhugowaard

De zaalvoetballers van FC Marlène liggen op koers richting de play-offs om de Nederlandse titel. De dubbel van dit weekend in de Waardergolf leverde de Heerhugowaardse ploeg twee overwinningen op.

FC Marlène heeft een geslaagd weekend achter de rug. In de voorjaarspoule van de eredivisie zaalvoetbal werkten de Heerhugowaarders een dubbel programma af in sporthal Waardergolf.

Vrijdag werd tegen FCK/De Hommel een eclatante 7-2 overwinning geboekt. Zondag had de ploeg van coach Jeroen de Groot beduidend meer moeite met zijn tegenstander. In een spektakelstuk moest tot het uiterste worden gegaan om Veerhuys met 6-5 te kloppen.

De Heerhugowaardse formatie was vooraf gewaarschuwd voor zijn opponent. De gasten uit Hoorn hadden vorige week voor een fameuze verrassing gezorgd door met 6-5 te winnen van stadgenoot Hovocubo die momenteel op de tweede plaats vertoeft. En vrijdag was bijna een nieuwe stunt in de maak tegen de nummer vier Lebo, maar de equipe van Najib Taki moest uiteindelijk genoegen nemen met een 6-6 remise.

Voorsprong

Na een stroef begin van de wedstrijd had de thuisploeg na tien minuten een geriefelijke voorsprong van 3-0. Vooral het derde doelpunt was er één om in te lijsten. Martin van Eeuwijk gaf een gewiekst lobje op de doorgelopen Younes Daari die de bal vol op de wreef nam. Het leer spatte tegen de onderkant van de lat, maar scheidsrechter Markerink die goed gepositioneerd stond op de achterlijn wees naar de middencirkel.

Ondanks de ruime achterstand vochten de Hoornaars zich knap terug in het duel. Het spel van Marlène werd slordig en daar profiteerde Veerhuys van. Exemplarisch voor het nonchalante voetbal van de Heerhugowaarders was de 3-3. Mo Darri verdedigde door het midden uit. Nigel Wijdenbosch onderschepte de bal en wist keeper Barry de Wit in tweede instantie te passeren.

Na een ruststand van 4-3 trokken beide ploegen in de tweede helft ten aanval. Het werd een sensationeel schouwspel. Het regende mogelijkheden aan beide zijden, maar het was tenslotte Darri die zich tot matchwinnaar mocht kronen. Aanvoerder Mo Attaibi stuurde Darri op rechts weg en met een ziedend schot in het dak van het doel was doelman Damian Gooyers volstrekt kansloos.

De boeiende tweestrijd kende helaas ook een vervelend incident. In het tweede gedeelte viel Colin Kamp uit met een behoorlijke enkelblessure na een onschuldig duel met Thijs Nugter. Het ziet er naar uit dat De Groot zijn speler geruime tijd zal moeten missen.

,,We begonnen behoorlijk”, meldde trainer De Groot. ,,Het strijdplan klopte. In de eerste fase trokken we de wedstrijd naar ons toe. Ons manco was dat we te makkelijk werden in de duels, aannames en passing. Dat moet je niet doen. Veerhuys is een ploeg die er vol op klapt, veertig minuten lang. Die jonge gasten stoppen niet. Zij hebben de gedrevenheid om op zoek te gaan naar de goal. Wij zijn echter volwassen genoeg om te leunen op die marge van één. En dat pakte goed uit.”

,,Het was een goede wedstrijd’’, vond ook Veerhuys-coach Taki. ,,In het begin waren we zoekende. Na de 3-0 heb ik een paar wijzigingen toegepast. Toen zijn we teruggekomen. We hebben goed tegenstand geboden en kansen gehad om minimaal gelijk te komen. Helaas benut je die niet. Dan heeft Marlène de kwaliteit om het af te maken. We zijn groeiende, een team in opbouw. Er zit genoeg muziek in.’’

FC Marlène-HV/Veerhuys 6-5

7. Molkarai 1-0, 7. Darri 2-0, 10. Daari 3-0, 11. Hugter 3-1, 16. Attaibi (e.d.l) 3-2, 19. Wijdenbosch 3-3, 20. Daari 4-3, 24. Dol 5-3, 27. Hugter 5-4, 29. Darri 6-4, 30. Jabir 6-5.

FC Marlène: De Wit, Van Eeuwijk, Dol, Darri, Molkarai, Daari, Kamp, Cretier, Attaibi.

HV/Veerhuys: Gooyers (30. Ons), Hugter, Overtoom, Biezen, Hakapov, Jabir, Wijdenbosch, Meijer, Van Maarle, De Moel, Koeman.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen