Jesper Arkenbout vliegt zelfs heen en weer uit Spanje om te proberen Texel in eredivisie te houden

Jesper Arkenbout, hier tegen Roermond, kwam op en neer uit Spanje© Archieffoto René Pop

Ruud Ramler
Den Burg

Het was een wedstrijd die al weken werd aangekondigd maar waar het nooit van was gekomen. Domweg omdat Texel onderweg altijd wel ergens zijn geloofwaardigheid verloor. Die bleef nu tegen Den Haag veertig minuten van zuivere speeltijd intact, 5-2.

Dat was hard nodig ook, constateerde Martijn de Veij. ,,We kunnen van alles roepen, voelen en beloven. Als het vervolgens niet gebeurt hebben we een probleem. Dan gaan anderen op een gegeven moment denken van ja hoor, het zal wel.’’ Maar de ploeg die de coach ooit aan de arm nam om na een lange reis in de eredivisie te belanden wil wel degelijk bloedserieus worden genomen. Jesper Arkenbout is de belichaming van dat gevoel. De aanvoerder vloog heen en weer vanuit Spanje waar hij vrijdag vanwege een bruiloft niet weg kon en mocht. Met als gevolg dat Arkenbout de uitbeurt bij Leek aan zich voorbij moest laten gaan. Inmiddels terug in Spanje liet hij zondag wel blijken niet voor niets al die jaren te hebben gezwoegd met een bepaald doel in gedachten.

Het is er Texel alles aan gelegen om ook volgend seizoen in de line up van de eredivisie te staan. Om dat waar te maken moet de ploeg twee concurrenten onder zich zien te houden. Naast White Stones komen Feyenoord, de tegenstander van volgende week op het eiland, en Den Haag dat nu werd afgeschminkt daarvoor in aanmerking. ,,Hoe dan ook moesten we in het rijtje dat vrijdag met Leek begon alles winnen.’’ De Veij nam achteraf genoegen met een punt in Groningen. Weer zo’n wedstrijd die aan de bal veelbelovend was maar waar het schortte in de afwerking. Zoals zo vaak dit seizoen. ,,Toch hadden we allemaal een goed gevoel na afloop. Eindelijk weer een pot waar we wat mee konden, waar overtuiging in zat. Ook al schoten we met het resultaat geen reet op en Leek wel.’’ Texel, bedoelde de coach maar te zeggen nam het goede gevoel mee naar zondag. Zelfs eerst op achterstand gezet door Den Haag was de feestvreugde niet meer te bederven. Zonder Yorgo Helleman, die in Leek behoorlijk geblesseerd raakte, maar met voldoende compensatie uit het achterveld, nam Texel zijn verantwoordelijkheid en stuurde Den Haag kansloos naar de boot. Met dank ook aan Djen van der Struis, zo langzamerhand vaste kracht, en jeugdspeler Devin Koorn. ,,Patrick Nieboer en Stijn Arends waren weliswaar terug. Die aanvulling hebben gewoon nodig.’’

zaalvoetbal

eredivisie

Texel ’94Den Haag 5-2

Doelpunten Texel: Koning (2), Van der Struis, Slik, Eelman

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen