KFC verrast op eigen veld HSV en verschaft zich wat meer lucht in strijd tegen degradatie

Max Eshuys en Sietse den Haring zetten een aanval op namens KFC.© Foto Ronald Goedheer

Rob Hirschmann
Koog aan de Zaan

Met een verdiende 1-0 overwinning op HSV toonde KFC zich opnieuw een struikelblok voor een topploeg in de tweede klasse A. De Kogers creëerden daarmee wat meer lucht voor zichzelf in strijd om lijfsbehoud.

KFC speelde een vergelijkbare wedstrijd als begin deze maand bij koploper Vitesse ’22 (2-3). Door als collectief te strijden bleef de ploeg overeind tegen een van de betere ploegen in deze competitie. „De jongens hebben de speelwijze echt perfect uitgevoerd’’, aldus een trotse trainer Guillaume Groot. Hij liet zijn ploeg uiterst compact spelen en loeren op de counter.

Creativiteit

Die speelwijze pakte goed uit tegen HSV, dat veel te weinig creativiteit op de mat legde om aanspraak te mogen maken op een goed resultaat. De thuisploeg kreeg, zeker in de tweede helft, de betere kansen. In de 72e minuut werd een daarvan benut. HSV verspeelde de bal achterin, waarna de jonge KFC’er Noah Spalburg met een steekpass Sietse den Haring wegstuurde. Die bleef koel en rondde doeltreffend af. De thuisploeg kreeg vervolgens kansen om het duel in het slot te gooien, maar beloonde zichzelf niet. Aan de andere kant hield de 48-jarige Marc Konings, die de afwezigheid van de vaste sluitposten oploste, zijn doel probleemloos schoon.

De winst hielp KFC naar de tiende plaats, een veilige positie. Groot beseft echter dat zijn ploeg nog niet achterover kan leunen, want in de komende wachten duels met directe concurrenten. „Die wedstrijden zijn cruciaal, daarin moeten we gewoon punten pakken.”

karakteristiek

ClubClubx-x

Wedstrijdkarakteristieken

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen