HCAW vestigt clubrecord: Bussumers winnen eerste negen duels op rij. ’We hebben een allround team. De verdediging staat als een huis, de pitching is goed’

Brendly Martina scoorde zaterdag driemaal voor HCAW.© Foto Studio Kastermans/Alexander Marks.

Han Monsees
Bussum

Nooit eerder lukte het de honkballers van HCAW om de eerste negen wedstrijden van het hoofdklasseseizoen te winnen. De Bussumers mogen nu als ongeslagen koploper genieten van een vrij weekend.

In 2006 kwam HCAW tot zeven achtereenvolgende zeges. Dit aantal werd donderdagavond al geëvenaard door uit bij Quick met 1-6 te winnen. In het weekend volgden nog eens twee winstpartijen tegen diezelfde tegenstander, 6-2 in Bussum en 0-12 in Amersfoort, waardoor de teller voorlopig op negen overwinningen op rij staat.

Donderdag hield Quick-werper Acosta HCAW nog lang in bedwang en duurde het tot de slotfase van de wedstrijd voordat de Bussumers het treffen naar hun hand konden zetten, maar in het weekend begon de slagploeg echt warm te draaien. Zaterdag sloeg HCAW twaalf honkslagen, een dag later was het er eentje minder.

Ondanks dat er dus goed geslagen werd, lukte het zaterdag niet om na een snelle voorsprong afstand te nemen van de taaie tegenstander. Pas nadat Quick de stand gelijk had getrokken, was HCAW weer bij de les en werd door twee homeruns - van Nathan Berkel en Max Draijer - de beslissende voorsprong op het bord gezet.

Rendement

Zondag verliep het een stuk soepeler. HCAW haalde nu wel optimaal rendement uit het eigen slaggeweld en profiteerde ook van de fouten die Quick maakte. Grote man was eerste honkman Quintin de Cuba, die met een homerun drie punten binnensloeg.

Voor coach Danny Rombley komt de goede competitiestart niet onverwacht: ,,Na de eerste wedstrijden wist ik dat het mogelijk was. Ik zou het jammer hebben gevonden als het niet gelukt was alle wedstrijden te winnen. We hebben een heel allround team, de verdediging staat als een huis en de pitching is goed. Donderdag hadden we het aan slag wat lastiger, maar zaterdag en gisteren hadden we wél het geduld en kwamen we goed door met mensen op de honken. Zo konden we hun pitcher onder druk zetten.’’

Testcase

Na het komende, vrije weekend wacht met het Oosterhoutse Twins een tegenstander van een ander kaliber dan de ploegen waartegen HCAW tot nu toe heeft gespeeld. Net als de Bussumers beschikt Twins over een uitstekende defensie en volgens kenners is de kans groot dat de Brabanders zich na de eerste fase van de competitie scharen bij de bovenste vier.

De punten die de clubs in die uiteindelijke topvier in onderling wedstrijden daarin weten te behalen, worden bovendien meegenomen naar de volgende fase. Hierdoor zou een eventuele misstap tegen Twins nog gevolgen kunnen hebben voor later.

Rombley maakt zich evenwel weinig zorgen: ,,De spelers krijgen nu een weekje vrij, we gaan misschien nog wat licht trainen. Dan gaat de focus op Twins. Een belangrijke serie, maar als we zo spelen zoals momenteel, pakken we die ook. Ik vind dat wij op alle fronten beter zijn.’’

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen