Huldiging profs FC Volendam speelt amateurs parten tegen Swift

Azzedine Sout stuit namens Volendam op Swift-keeper Darrin de Meza.© Foto Erik Rietman

Mick van der Nat
Amsterdam

Voor de vierde wedstrijd op rij won RKAV Volendam niet. Zatrdag ging het mis op bezoek bij Swift. Na negentig zware minuten stond er 2-2 op het scorebord . Een uitslag waar aanvoerder Stef Schokker niet over te spreken was. „Wij blijven gewoon dezelfde fouten maken en we leren niet van onze fouten.”

Aan de omstandigheden kon het niet liggen voor de formatie van trainer Johan Steur. Een heerlijk zonnetje straalde over het Sportpark Olympiaplein. Terwijl er afgetrapt werd was de vraag bij de supporters van Swift vooral hoe RKAV Volendam voor de dag zou komen na het promotiefeest van de profs van FC Volendam op vrijdag, waar een deel van de RKAV-selectie met volle teugen aan had deelgenomen. Die vraag leek snel beantwoord te worden, want Volendam schoot uit de startblokken. Swift-keeper Darrin de Meza werd regelmatig op de proef gesteld door afstandsschoten van Joey Tol.

Waar geen van de doelpogingen van Volendam doel trof, deed een van de eerste schoten op doel van Swift dat wel. Daan Siegerist kopte na een corner bij de tweede paal koeltjes binnen.

Kort voor de rust schoot Marco Speijk de gelijkmaker tegen de touwen na een mooie aanval. „Eigenlijk is er geen beter moment om die gelijkmaker te maken dan op dat moment”, concludeerde Schokker. „Daarna moeten we eigenlijk doorpakken en dat doen we dan weer niet. We vervallen gewoon terug in de oude gewoontes.”

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Volendam had vooral de bal en moest uitkijken voor uitvallen van Swift. In de 82ste minuut kon de ploeg pas het gaatje vinden in de defensieve muur van de Amsterdammers. Guido Moelee werd met rood van het veld gestuurd. De Swift-verdediger haalde een doorgebroken speler neer en liet scheidsrechter Brinkman geen andere keus. Joey Tol schoot de vrije trap van 23 meter binnen.

„Het is ongelofelijk dat je dan nog die voorsprong weggeeft”, aldus de gefrustreerde Schokker. „Niemand bij ons was echt scherp. Het feest gisteravond heeft daar ook in meegespeeld, maar twee kopdoelpunten tegen krijgen op deze manier mag niet op dit niveau. Misschien dachten we dat wij er al waren, maar we lopen weer tegen de lamp. Scoren lukt de laatste tijd al minder en dan doe je dat vandaag wel twee keer, maar dan geef je het defensief weg. We kunnen de titel nu echt vergeten en gaan volle bak voor de nacompetitie.”

Het tweede kopdoelpunt waarnaar Schokker refereerde was de gelijkmaker van Jelle Spanninga. Drie minuten na de vrije trap van Tol torende hij boven iedereen uit in de zestien meter na een hoge voorzet en kopte binnen.

voetbal hoofdklasse

SwiftVolendam2-2

20. Daan Siegerist 1-0, 45. Marco Speijk 1-1, 82. Joey Tol 1-2, 85. Jelle Spanninga 2-2. Rood: 82. Guide Moelee (Swift)

Volendam: Heuvel, R. Veerman, L. Veerman, Stuyt (71. Schaap), Schokker, Sout (90+1. Sybrands), Kroon, Van Baarsen, Speijk (71. Woudenberg), Kras, Zwarthoed (77. L. Tol), J. Tol.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen