Den Helder neemt met zege afscheid van mindere periode

Ruud Ramler
Heerhugowaard

,,We hebben gedaan wat we moesten doen’’, sprak Pascal Hamers na de 1-3 zege bij SVW ’27. De trainer van FC Den Helder kon pas in de tweede helft echt opgelucht ademhalen.

Het begin was matig geweest van de ploeg die al een paar wedstrijden op rij niet meer wist hoe winnen voelde. ,,Nu waren we steeds te laat en niet scherp.’’ Hekkensluiter SVW kwam vijf minuten voor rust ook nog eens aan de leiding. ,,Uit het niets eigenlijk’’, zag Hamers. ,,Maar echt stijf in de kruising.’’

Dat was voor de trainer wel een signaal dat het zo niet verder kon. ,,Ik wil niet zeggen dat er in de rust harde woorden zijn gevallen, maar we hebben wel even een goed gesprek met elkaar gehad.’’

Dat resulteerde snel in de tweede helft al in de gelijkmaker van Aron Swart. Volgens Hamers was die treffer het kantelpunt in de wedstrijd. ,,Ineens waren we wel scherp en gingen de duels aan om ze te winnen.’’ Een perfect moment voor de trainer om Max Snippe na een lange periode van blessureleed te brengen. En de aanvaller was meteen belangrijk. Bij een corner kwam hij veel hoger dan de Heerhugowaardse verdedigers en hielp Den Helder met een strakke kopbal aan de leiding.

,,De wedstrijd kabbelde daarna voor naar het einde’’, aldus Hamers. De voorsprong van de bezoekers kwam niet meer in gevaar. Helemaal toen Duco Swart, fraai, de eindstand nog op 1-3 bepaalde.

De staf van Den Helder hoopt dat afscheid is genomen van een mindere periode. Dat kan dinsdagavond al worden aangetoond met de s inhaalwedstrijd tegen Kleine Sluis op de Streepjesberg. Naast het herstel van Snippe kan Hamers dan ook weer beschikken over Wouter Philip die nu geschorst was.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen