Kleine Sluis effectiever dan Spartanen en dat betaalt zich uit

Ruud Ramler
Wognum

In een wedstrijd waar voor twee keepers weinig te doen viel gaf de effectiviteit van Kleine Sluis de doorslag. Het was bij Spartanen goed voor drie belangrijke punten, 1-2.

Geen van beide ploegen slaagde erin voor rust gevaarlijk te worden. Kleine Sluis kwam niet eens in de buurt van het doel van Spartanen. De tegenstander had aan één goed uitgespeelde aanval genoeg om de leiding te nemen.

In de tweede helft pakte de Polderse ploeg de zaken enigszins anders aan. Na een periode van gewenning kwam ook het succes. Dion Kwast liep na een corner van Melvin Damsma weg van zijn bewaking en trok de stand gelijk, 1-1. Vanaf dat moment lag een gelijkspel opgesloten in het wedstrijdbeeld. Tot Pelle Beers zijn verdedigende taken als back achterliet en een rush over vijftig, zestig meter ondernam om uiteindelijk Billy Ray Zwart zijn eerste competitietreffer van het seizoen te gunnen, 1-2.

De belangrijke zege zou een opmaat kunnen zijn naar een serie die Kleine Sluis uiteindelijk genoeg punten verschaft om te overleven.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen