Oekraïense vluchtelingen krijgen 1000 euro van Kiwanis: vooral voor leuke dingen!

Een dagje uit bij Wings of Change.

Een dagje uit bij Wings of Change.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Andijk

Oekraïense vluchtelingen zijn verrast met een leuke schenking van Kiwanis.

Een aantal Oekraïense vluchtelingen uit Enkhuizen en omgeving sloten aan bij een uitje naar de Stichting Wings of Change. In de sociale huiskamer van het opvangcentrum van roofvogels kregen zij tot hun verrassing een cheque ter waarde van 1000 euro. Het geldbedrag werd uitgereikt door Kiwanis West-Friesland, de organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, vooral gericht op jongeren.

„Het geld wordt besteed aan individuele wensen en is vooral bedoeld voor leuke dingen. Een dagje weg, een game of nieuwe voetbalschoenen”, vertelt Jan van der Werf namens Kiwanis. „Er zijn al afspraken gemaakt om met de Staverse boot naar Friesland te gaan. Dan zien ze gelijk een keer de ’overkant’.”

Lees hier meer over de oorlog in Oekraïne

(Tekst gaat door onder de foto)

Een cheque van 1000 euro voor persoonlijke wensen.

Een cheque van 1000 euro voor persoonlijke wensen.© Foto aangeleverd

„Het is zo ongelooflijk knap hoe snel de Oekraïense vluchtelingen hier hun weg hebben gevonden”, vervolgt hij. ,,Twee maanden terug maakten ze zich nog druk over het verwijderen van sneeuw. Nu zitten ze in een vreemd land en vecht hun man of vader aan het front. Deze mensen weten nu al onvoorstelbaar goed hun weg te vinden en willen graag de omgeving beter leren kennen. Met het geld van Kiwanis kunnen we deze persoonlijke wensen inwilligen.”

De Raad van Kerken vulde het mooie bedrag aan met 500 euro. Hierdoor kunnen er nog meer wensen in vervulling gaan.

Lees ook: Financiële steun voor roofvogelshow Andijk

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen