Galerie Bloemendaal noodgedwongen dicht: ’We moeten eruit, het pand wordt verhuurd aan een kledingwinkel’

Floor de Bruyn Kops in Galerie Bloemendaal.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Jaap Timmers
Bloemendaal

De populaire kunstverkoopplaats Galerie Bloemendaal aan de Bloemendaalseweg moet noodgedwongen sluiten, en gaat vooralsnog online verder. Intussen zoekt initiatiefnemer Floor de Bruyn Kops naar vervangende expositieruimten.

„We zaten de afgelopen vijf jaar anti-kraak aan de Bloemendaalseweg, maar helaas, we moeten eruit”, vertelt De Bruyn Kops. „We hebben bericht gekregen dat het pand per 1 mei verhuurd is aan een kledingwinkel.”

Zij en anderen maken de bestaande website van de galerie geschikt voor online verkooptentoonstellingen. De inhoud zal elke twee maanden worden vernieuwd. Hierbij zijn dertig kunstenaars betrokken, die zijn afkomstig uit de regio en uit de rest van het land. In de afgelopen jaren bood Galerie Bloemendaal ruimte aan 150 exposanten.

Floor de Bruyn Kops meldt dat de belangstelling om er te exposeren én iets te kopen in de jaren sterk groeide. De vaart zat er goed in. „We gaan uitzien naar plekken in de regio waar we een paar keer per jaar ook fysieke tentoonstellingen kunnen hebben. We zitten niet per se vast aan Bloemendaal. Het zou ook op Beeckestijn, Leyduin of in de Waarderpolder kunnen.”

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen