Melihanur (20) en Nathasja (25) krijgen een jongerenlintje: ’Het zijn Beverwijkse pareltjes’

Melihanur Öztürk (links) en Nathasja Boogaard flankeren burgemeester Martijn Smit

Melihanur Öztürk (links) en Nathasja Boogaard flankeren burgemeester Martijn Smit© Foto Ronald Goedheer

Frenk Klein Arfman
Beverwijk

Beverwijkers Melihanur Öztürk (20) en Nathasja Boogaard (25) kregen van burgemeester Martijn Smit gisteren in het gebouw van de BHK aan de Groenelaan een jongerenlintje opgespeld.

Het was alweer de zevende keer dat de Oranjevereniging Beverwijk de jongerenlintjes uitreikte. Burgemeester Smit maakt elk jaar weer graag tijd om die handeling voor zijn rekening te nemen, vertelt hij. Doorgaans prikt hij op Koningsdag lintjes en koninklijke onderscheidingen op bij mensen die al een heel oeuvre aan vrijwilligerswerk op hun naam hebben staan. ,,Al zijn ze ook daarna vaak nog jarenlang actief als vrijwilliger.’’ Maar de jonge vrijwilligers inspireren nog meer hun leeftijdsgenoten om zich ook ’belangeloos in te zetten voor de medemens en de maatschappij’. ,,Deze jongerenlintjes zijn bedoeld als aanmoediging en geven tegelijk aan dat hun inspanningen opgemerkt worden. Dit zijn twee Beverwijkse pareltjes.’’

Eén ding hebben de jongerenlintjes gemeen met hun ’grote koninklijke broer’, ook hier worden de te huldigen jongeren onder valse voorwendselen naar de uitreiking gelokt. Melihanur Öztürk krijgt het jongerenlintje voor haar werk als vrijwilliger bij zorggroep ViVa! Elsanta, waar ze elke vrijdagochtend de koffie en thee rondbrengt. Nathasja Boogaard ontvangt de onderscheiding voor haar vele werkzaamheden als vrijwilliger voor scoutingvereniging Die Wijcker Duinjaghers. Van kinderdisco tot huttenbouwen, als er iets georganiseerd wordt, heeft zij er al bijna tien jaar lang een aandeel in.

In de zaterdagkrant meer aandacht voor Nathasja en Melihanur.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen