Motorrijdster gewond bij crash van Zuiderdijk in Schellinkhout, vriendin schiet te hulp dankzij app

© GLOCALmedia

1 / 4
Internetredactie
Schellinkhout

Een motorrijdster is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00:20 uur van de Zuiderdijk in Schellinkhout gereden. Dankzij een app kwam een vriendin erachter dat ze onderaan de dijk lag. Het slachtoffer is gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De motorrijdster reed vanuit Schellinkhout over de dijk richting Wijdenes toen ze uit de bocht vloog. De vrouw werd van de motor gelanceerd en belandde zo’n tien meter naast haar motor op de keien onderaan de dijk.

Een vriendin van de jonge vrouw kon het slachtoffer live volgen via een app, en zag dat haar vriendin lange tijd op één plek stil bleef staan. Ze wist dat ze op de motor zou moeten zitten, dus zocht ze contact met de moeder van het slachtoffer. Samen zijn ze naar de plek van het ongeluk gegaan.

(De tekst loopt door onder de foto)

© GLOCALmedia

De hulpdiensten werden ingeschakeld. Ondertussen bood een omstander eerste hulp aan in afwachting van de ambulance. Ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer beneden aan de dijk in een vacuümpak gelegd. Ze is door meerdere mensen naar boven getild, waar een brancard klaarstond om haar in de ambulance te leggen en naar het ziekenhuis te brengen.

Een bergingsbedrijf heeft de motor met behulp van een kraan naar boven getakeld en daarna weggesleept.

© GLOCALmedia

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen