Beachwaterpolo-evenement bij opening zwembad De Bever

De verenigingen hebben de beschikking over vier opblaasbare beachwaterpolovelden.

De verenigingen hebben de beschikking over vier opblaasbare beachwaterpolovelden.© Foto aangeleverd

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Zwemverenigingen Aquawaard uit Heerhugowaard en de Reuring uit Noord-Scharwoude bundelen hun krachten en organiseren de komende maanden op diverse plekken in en om Dijk en Waard beachwaterpolo-evenementen. De verenigingen hebben samen opblaasbare beachwaterpolovelden kunnen aanschaffen.

Beachwaterpolo is de nieuwste tak binnen de zwemsport. Een laagdrempelige vorm van waterpolo, met een kleiner veld en minder spelregels. Aquawaard en de Reuring willen de komende maanden jong en oud kennis laten maken met de sport. Dankzij bijdragen uit het sportakkoord Dijk en Waard, het Dijk en Waard fonds, de Postcode Loterij en Kern met Pit konden vier beachwaterpolovelden - twee kleinere en twee grotere - worden aangeschaft. Doordat het veld mee te nemen is, kunnen diverse buitenlocaties worden aangedaan.

Het eerste van minimaal acht beachwaterpolo-evenementen vindt plaats op donderdag 28 april bij de opening van zwembad De Bever in Sint Pancras van 13 tot 15 uur. Meedoen is gratis, al geldt dit niet voor de entree voor De Bever. De zwemverenigingen hopen hiermee zowel volwassenen als jongeren in beweging te krijgen en dat de verenigingen er na corona weer meer leden bij krijgen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen