Dode man in duinen ontkleed en zonder zijn tas gevonden nabij mannenontmoetingsplek. Politie: het gaat vrijwel zeker om een misdrijf

Dit beeld van Langenberg die in de bus naar Egmond aan Zee stapt, toonde de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht© Politiefoto

Van onze verslaggevers
Egmond aan Zee

De man die zondagmiddag dood werd gevonden in de duinen bij Egmond aan Zee blijkt de 56-jarige Peter Langenberg uit Alkmaar te zijn. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

De laatste beelden die de politie van Langenberg heeft, zijn van het moment van instappen in Alkmaar in bus 165 naar Egmond aan Zee. Daar is hij tegen kwart voor elf ’s ochtends uitgestapt nabij de vuurtoren.

Om half vier ’s middag vonden passanten het lichaam van Langenberg. Hij was ontdaan van zijn kleding en zijn kniebrace. Zijn bezittingen waren ook weg. De politie zegt dat er ’vrijwel zeker’ sprake is van een misdrijf. De telefoon van Langenberg is wel terecht. Die bleek in Egmond aan Zee door twee mensen te zijn afgegeven bij de boekhandel op de hoek van het Pompplein. De politie komt graag in contact met deze twee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het lichaam van de Alkmaarder werd gevonden in de Wimmenummerduinen tussen Egmond- en Bergen aan Zee. Dat stuk natuur behoort tot het Noord-Hollands Duinreservaat en is in beheer bij het waterleidingbedrijf PWN.

De exacte locatie waar het stoffelijk overschot van Langenberg lag, is volgens de politie nabij een mannenontmoetingsplek. Om die reden is ook de tiplijn van ’Roze in Blauw’ opengezet (088-1691234). Roze in Blauw is de organisatie van lhbti+ politiemensen.

De politie wil onder meer weten of iemand de kleding, de tas en/of de kniebrace van het slachtoffer heeft gezien, hetzij achtergelaten, hetzij weggegooid. Het grote onderzoeksteam dat op de zaak is gezet noemt het aannemelijk dat dat ergens in de buurt van Egmond aan Zee is. „Maar dat is niet zeker”, aldus de politie.

Ook iedereen die Langenberg zondag nog heeft gezien wordt gevraagd om te bellen met tiplijn 0800-6070.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.