Honkballers DSS/Kinheim niet vrolijk als ze naar stand kijken: zes gespeeld nul punten

Theo Plasschaert
Haarlem

DSS/Kinheim is de enige ploeg in de hoofdklasse die nog helemaal puntloos is. Vooraf was al duidelijk dat de start loodzwaar zou worden voor het Haarlemse gezelschap met eerst een drieluik tegen veelvoudig Nederlands kampioen Neptunus gevolgd door een serie tegen het nog steeds ongeslagen HCAW. Tegen de ambitieuze ploeg van de nieuwe coach Danny Rombley werd het 2-6, 11-6 en 1-6.

„ Dit zijn niet de clubs waar wij punten tegen móeten halen, een winstpartij zou wel bonuspunten opleveren”, weet debuterend assistent-coach Kevin Weijgertse, die als speler vele stappen heeft gezet bij de Bussummers. „Maar een blik op pagina 632 van NOS Teletekst stemt op dit moment niet vrolijk. We zijn zeker niet geveegd maar de kansen die we kregen moet je tegen dit soort tegenstanders wel beter benutten dan we nu doen.”

Blessures

In het ongelijke wedstrijdschema met negen teams is DSS /Kinheim deze week vrij. Het lijkt hoe kort na de competitiestart ook nu al een goed moment om een aantal kleinere blessures te laten genezen en de hoofden leeg te maken.

Zo liep Koen Halderman die als rechtsvelder stond opgesteld bij een poging een ’diving catch’ te maken een hamstringblessure op. Normaliter staat de pas 20-jarige Nick Hofer als basisspeler op die plek maar hij was niet fit genoeg om te starten. De CIOS student die al zeven jaar bij Kinheim zit en daarnaast als allround medewerker in de keukenbrigade en bediening van een Haarlemse horecaonderneming werkt kon later toch zijn vertrouwde plek innemen.

Bij het lijstje langdurig afwezigen komt vermoedelijk ook de naam van Thomas Bos. De korte stop kon zich na een derde gegeven slagbal niet beheersen en goed hoorbaar klapte de klep van zijn slaghelm tegen het gezichtsmasker van de hoofdarbiter die ongeveer van gelijke lengte is als de speler. Zijn reactie was gezien een voor DSS Kinheim nadelige call vlak daarvoor begrijpelijk maar natuurlijk niet goed te praten. Als de strafcommissie van de bond opzet bewezen acht kan het aantal duels schorsing behoorlijk hoog zijn voor Bos.

Tweehonkslag

De bezoekers hielden zaterdag in Bussum met de jonge lefty Rick Rizvic als starter twee innings stand waarna HCAW in de derde en vijfde inning met enkele punten uitliep naar 6-0. DSS-Kinheim kwam in de zesde omloop terug tot 7-2. In de zevende slagbeurt kreeg de ploeg met drie honken bezet een nieuwe kans op punten. Na een tweehonkslag van Bram Blokker werd het 7-4. Milan Lammerts probeerde een vijfde punt na de klap van Blokker te maken maar hij werd uitgegooid op de thuisplaat. Vervolgens ging Bos uit met drie slag en kon hij inrukken na zijn uitbarsting. HCAW liep vervolgens mede door een solo homerun van Julian Goins uit naar 11-6.

In het Pim Mulier stadion liepen de bezoekers zondag in een vlak duel probleemloos naar een 0-5 tussenstand. In de zesde inning viel mede dankzij een honkslag van Hofer het enige Haarlemse punt te noteren.

Overige uitslagen:

RCH verloor met 6-8 van Storks om vervolgens tweemaal te zegevieren: 1-9 en 10-3.

Hoofddorp Pioniers speelde donderdag met 2-2 gelijk tegen Twins om vervolgens in het weekeinde met 4-2 en 0-7 te verliezen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen