Trainerswissel Spaarnwoude helpt niet tegen Zwanenburg; 5-0 nederlaag

Lachende gezichten bij Zwanenburg na het vierde doelpunt.

Lachende gezichten bij Zwanenburg na het vierde doelpunt.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Simon Luybé
Zwanenburg

Zonder trainer Stephan Spruijt verloor Spaarnwoude maandag met 5-0 kansloos van VV Zwanenburg.

Opmerkelijke afwezige was dus Spruijt, die wel monter het sportpark op kwam lopen. Als toeschouwer. Vorige week na de 6-0 winst op RCH was er nog niks aan de hand. Spruijt tekende onlangs voor een jaar bij maar nu zijn de wegen toch gescheiden. De chemie zou er niet meer zijn. Een kleine toelichting wilde de trainer wel geven. ,,Het vertrouwen voor komend seizoen was er niet meer. Een vierde jaar is misschien toch een jaar te lang. Daardoor kreeg ik twijfel of ik dan de juiste man nog zou zijn voor de laatste fase van deze competitie. Het bestuur en ik hebben besloten dat een nieuwe persoon voor de groep beter zou zijn. Jan van der Aar maakt het seizoen af. Ik blijf gewoon kijken want ik heb met niemand ruzie. Het is jammer dat het zo gelopen is en ik wens Spaarnwoude het beste”, was zijn verklaring.

Een schokeffect bracht het niet teweeg. Eerder een negatieve. Al in de eerste minuut keken de Spaarndammers tegen een achterstand aan. Een blunder van Mark Visser stelde Niels Oostwouder in staat te scoren. En op aangeven van Kevin Verhoeve maakte Oostwouder bijna direct daarna 0-2.

Aan de andere kant was het keeper Rene Jonker die redde op een inzet van Clint van der Deijl. Maar opnieuw een fout van Visser, die de bal zomaar inleverde, leidde de 2-0 in. Ditmaal was topscorer Nick de Graaf dankbaar. Binnen een half uur spelen werd het 3-0. Een schot van Verhoeve leek houdbaar maar via de vingertoppen van Patrick Kort verdween de bal in het doel.

De wedstrijd was gespeeld en het was zaak voor Spaarnwoude om niet met grote cijfers te verliezen. Langs vier verdedigers slalomde Bas Tichelaar voor de 4-0. Er waren best wel een paar kleine kansjes voor de Spaarndammers maar een doelpunt bleef uit. De thuisploeg zou nog wel een keer scoren. Op aangeven van Jordy Vierbergen was het weer De Graaf die afrondde.

Flow

,,We hebben verzuimd een nog grotere score op het bord te zetten maar het valt de laatste tijd wel onze kant op. We zitten in een flow. Het was een belangrijke wedstrijd. Spaarnwoude staat nu op negen punten achterstand. Het geloof zal wel weg zijn dat ze ons nog kunnen inhalen”, zei Niels Oostwouder, die ook zelf aan een goede reeks bezig is. ,,Ik scoor de laatste tijd vaak. Voorin met Nick de Graaf loopt het goed. Jammer dat hij volgend jaar naar HBC gaat. Zelf blijf ik. Ben al dertig jaar en speel hier al van jongs af aan. Deze vorm moeten we nu vasthouden om op een mooie manier derdeklasser te blijven.”

derde klasse

ZwanenburgSpaarnwoude5-0

1. Oostwouder 1-0, 23. De Graaf 2-0, 28. Verhoeve 3-0, 55. Tichelaar 4-0, 87. De Graaf 5-0.

Zwanenburg: Jonker, Kesbeke (56. Van Es), Van Mauw (46. Van Moorsel), Vierbergen, Ruigrok, Snijders (85. Degeling), Tichelaar, Blankennagel, Oostwouder, De Graaf, Verhoeve (46. Poelsma).

Spaarnwoude: Kort, B. Vink, N. Vink, Visser, Klute (68. Mens), De Herder, Van der Deijl (58. Teunissen), Molenaar (58. Wempe), Hoogeboom, Fokke (68. Hofland), Rutte.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen