FC Volendam bij promotie naar eredivisie niet in de Heen-en-Weer. Huldiging in het stadion

In 2008 werd de promotie van FC Volendam naar de eredivisie nog in de ’Heen-en-Weer’ op de Dijk gevierd.

In 2008 werd de promotie van FC Volendam naar de eredivisie nog in de ’Heen-en-Weer’ op de Dijk gevierd.© Foto Erik Rietman

Richard Walraven
Volendam

Aan een prachtige traditie komt een einde. Als FC Volendam naar de eredivisie promoveert, wordt het elftal niet in de ’Heen-en-Weer’ over de Dijk gereden. Burgemeester Sievers van Edam-Volendam vindt dat te gevaarlijk.

Traditiegetrouw wordt FC Volendam bij promotie naar de eredivisie in een botter over de Dijk gereden om te kunnen worden toegejuichd door het dorp en de fans. De botter met de naam ’Heen-en-Weer’ (geen ploeg promoveerde zo vaak naar de eredivisie - en degradeerde eveneens al Volendam) vaart echter niet meer uit. Burgemeester Lieke Sievers zo een huldiging op die plek te gevaarlijk vinden. Het risico dat fans in de feestvreugde te water raken en verdrinken zou te hoog zijn.

In plaats daarvan zou de huldiging - als Volendam promoveert - in het stadion van de club plaats moeten vinden. Hoe dat precies plaats zou moeten vinden, is nog niet bekend.

Volendam zou mogelijk bij een overwinning vrijdag in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch al zeker kunnen zijn van promotie.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.