Jos Karel en Vrone stoppen samenwerking; Jos Verduin rest van dit seizoen trainer/coach bij Pancrasser derdeklasser

Jos Karel.© Archieffoto

Ron Weinbrecher
Sint Pancras

Voetbaltrainer Jos Karel en Vrone hebben met onmiddellijke ingang de samenwerking beëindigd. De coach, die de derdeklasser uit Sint Pancras aan het einde van dit seizoen al zou verlaten voor Alcmaria Victrix, verklaarde zich niet meer te kunnen motiveren omdat de selectie te krap is en de trainingsopkomst in zijn ogen te laag.

,,Ik ben ambitieus en ik kon mij ei niet meer kwijt’’, reageert Karel op zijn voortijdige vertrek. ,,Door alle coronaperikelen is mijn selectie steeds smaller geworden en werd het steeds moeilijker om een volwaardig team op de been te brengen. Ik ben daarover in gesprek gegaan met het bestuur, maar daar kwamen we niet echt uit. Ik heb afgelopen weekeinde aangegeven dat ik wilde stoppen. Ik merkte dat mijn motivatie tot het nulpunt was gedaald en daar heeft niemand wat aan.”

De oefenmeester is vol vertrouwen dat het bij zijn nieuwe club beter gaat. ,,Alcmaria Victrix kent in mijn ogen een goed prestatieklimaat en dat miste ik weleens bij Vrone.”

Jos Verduin, voormalig eerste elftalspeler en in het verleden assistent-coach bij de Pancrassers, neemt de zaken de rest van het seizoen tijdens trainingen en wedstrijden waar. Voorzitter Tijs Roeland. ,,We zijn daarover in gesprek met de KNVB. Jos staat in ieder geval maandag bij de thuiswedstrijd tegen KSV voor de groep, die toestemming hebben we gekregen.”

Duidelijk doel

Interim-coach Verduin heeft een duidelijk doel voor ogen. ,,Het plezier weer terugbrengen in de spelersgroep.”

De Pancrasser twijfelde niet lang over het verzoek van het bestuur. ,,Ik heb er één avond over nagedacht, thuis even besproken en dan laat je toch je Vrone-hart weer spreken.”

Vrone heeft nog geen nieuwe trainer voor het volgende seizoen aangesteld.

Ron Weinbrecher

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen