’De voetbalcultuur bij Ilpendam is dit seizoen ten goede veranderd’, constateert trainer John Merks tevreden

Ron Weinbrecher
Ilpendam

De positie op de ranglijst in de derde klasse C oogt voor Ilpendam niet rooskleurig. Maar trainer John Merks constateert tevreden dat er zaken zijn veranderd. ,,Naarmate het seizoen vordert is Ilpendam steeds meer een team geworden. Ik vind dat er wel het één en ander veranderd is aan de beleving en instelling van de spelers. En dat bedoel ik in goede zin.”

John Merks had altijd jeugdelftallen op hoog niveau onder zijn hoede. De Purmerender trainde onder andere bij FC Volendam en Ajax. Ilpendam is zijn eerste club als seniorentrainer. ,,Het is een andere beleving, daar heb ik wel aan moeten wennen.’’ De trainer geeft een voorbeeld: ,,Mensen die tijdens het seizoen op vakantie gaan of afzeggen vanwege een verjaardag. Dat kan in mijn ogen helemaal niet.” Merks constateert tot zijn genoegen dat de Ilpendammers daar inmiddels anders mee omgaan. ,,Ik durf te stellen dat negentig procent van de selectie twee keer in de week traint.”

De stand op de ranglijst doet geen recht aan de kwaliteit van zijn team, vindt Merks. ,,We hebben dit seizoen niet een keer in dezelfde samenstelling gespeeld en qua spel kunnen we nog veel beter. De voetbalcultuur bij Ilpendam is echt ten goede veranderd en daar gaan we nog zeker de vruchten van plukken.” Die stelling wordt zondag getest als subtopper VSV naar Ilpendam komt. John Merks blikt vooruit op die wedstrijd en schat de kansen in van IVV en FC Purmerend.

Ilpendam - VSV

,,Uit de laatste zes wedstrijden hebben we acht punten gehaald en de doelstelling is om er nog vier te halen uit de volgende twee duels. Ik zeg dat we 2-1 winnen, maar als we vlak voor tijd gelijk staan, nemen we geen grote risico’s meer.”

Purmerend-Swift

,,Een gelijk spel, Swift heeft een aardige ploeg, maar Purmerend ook.”

IVV-De Meer

,,De topper in de tweede klasse tussen de nummers 1 en 2. Maar dan wel een IVV zonder de opgestapte trainer Edwin Keizer. Daar zit nu toch wat ruis op de lijn en dat brengt ook wel wat rumoer met zich mee. Daar profiteert De Meer van met een 1-3 zege.”

Douwe de Wal van Oosthuizen had vorige week twee juiste voorspellingen.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: John Merks trainer van Ilpendam

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen